بلوک هبلکس ترکیبی از سیمان، آهک، پودر آلومینیوم و سیلیس است. این بلوک به علت داشتن ویژگیهای منحصر به فرد از جمله عایق بودن در برابر صوت، دما و رطوبت و همچنین وزن پایین آن، کاربرد ویژهای در ساخت و ساز دارد که این کاربرد رو به افزایش است. در این مقاله به بررسی بلوک هبلکس خواهیم پرداخت.
هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس یا بلوک سبک AAC از مصالح بتنی متداول و پر کاربرد است. کاربرد اصلی این بلوک در دیوار چینی است. از این بلوک معمولا در دیوارهای بیرونی ساختمان و برای ساخت دیوارهای غیر باربر استفاده میشود و به علت ساختار مناسب آن، به راحتی و با سرعت قابل اجراست. بلوک هبلکس خودش عایق است و در صورت استفاده از این بلوک دیگر نیازی به استفاده از عایق نیست.
ویژگیهای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که این ویژگیها استفاده از آن را تبدیل به یک مزیت کردهاند. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
وزن پایین
بلوک هبلکس نسبت به آجر و سایر بلوکها وزن پایینی دارد. برای مثال وزن هر آجر حدود ۴ برابر وزن هر بلوک هبلکس است.
مقاومت بالا
از ویژگیهای بارز این بلوک میتوان به مقاومت بالای آن اشاره کرد. سازههایی که با بلوک هبلکس و وال پست ساخته شدهاند، در برابر زمین لرزه و تنشهای بیرونی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند.
عایق بودن
بلوک هبلکس عایق مناسبی در برابر صدا، دما و رطوبت است. استفاده از این بلوک در سازه، نیاز به استفاده از عایق را بر طرف میکند.
مقاومت در برابر آتش سوزی
ضریب انتقال حرارتی این بلوک بسیار پایین است. در نتیجه در حرارت بالا و هنگام آتش سوزی، مانع از گسترش آن میشود.
چرا باید از هبلکس استفاده کنیم؟
ویژگیهای خاص بلوک هبلکس، آن را به محصولی متمایز در زمینه ساخت و ساز تبدیل کرده است. این بلوک سرعت کار را افزایش میدهند و همچنین ابعاد مناسبی دارد که کار با آن بسیار رضایت بخش است. استحکام و پایداری بلوک هبلکس بسیار بالاست و در برابر حرارت، صوت و رطوبت عایق است که این ویژگی موجب جلوگیری از اتلاف انرژی نیز میگردد. استفاده از بلوک هبلکس، میزان نیاز به مصالح را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. برای مثال هنگام دیوارچینی با بلوک هبلکس، نیاز به ملات برای اتصال بلوکها، به یک چهارم تقلیل مییابد. برای یک دیوار ۲.۵ تا ۳ متری، حدودا نیاز به ۱۰ تا ۱۵ لایه ملات داریم.
وزن سبک بلوک هبلکس موجب میشود تا استفاده از آن به راحتی و با سرعت صورت گیرد، در واقع در هنگام دیوارچینی با این بلوک، به تعداد کمتری کارگر و نیروی کار نیاز است. پس صرفه جویی در هزینههای کارگر یکی دیگر از دلایلیست که باید از این بلوک استفاده کرد. تمام ویژگیهای ذکر شده برای بلوک هبلکس، جزو مزایای آن به شمار میآیند و این بلوک را تبدیل به یک بلوک کاربردی کردهاند.
مراحل تولید بلوک هبلکس
به صورت کلی مراحل تولید بلوک سبک هبلکس به شرح زیر است:
-
تهیه دوغاب از سیلیس و آب
در گام اول، سیلیس و آب را با یکدیگر ترکیب میکنیم تا دوغاب سیلیس به دست آید، ترکیب به دست آمده نه باید خیلی غلیظ و نه باید خیلی رقیق باشد، باید حالتی شبیه به گل داشته باشد.
-
افزودن سیمان و آهک به دوغاب سیلیس
در این گام ابتدا مواد را آسیاب میکنیم تا به صورت گلوله نباشند. بعد از آن، مواد را به دوغاب سیلیس اضافه میکنیم.
-
مخلوط کردن مواد در میکسر
در این بخش باید تمامی مواد ترکیب شده را در میکسر بزرگ بریزیم تا پس از اختلاط کامل، ترکیبی یکنواخت حاصل شود. اگر ترکیب از رطوبت کافی برخوردار نبود، مقداری آب به آن اضافه میکنیم.
-
افزودن پودر آلومینیم و آغاز عمل هوادهی
پس از اختلاط کامل مواد در مرحله قبلی، به صورت یکنواخت و کم کم پودر آلومینیوم را به مخلوط اضافه میکنیم. برای ترکیب بهتر پودر آلومینیوم با مخلوط، از آب استفاده میکنیم. اضافه شدن پودر آلومینیوم به ترکیب، موجب ایجاد حبابهای هوا در آن میشود.
-
آزمایش ترکیب به دست آمده
در این بخش لازم است تا قبل از انجام هر عمل تازهای بر روی ترکیب، مقداری از آن را به آزمایشگاه ببریم تا توسط متخصصان آزمایش شود تا اگر در درصد ترکیب و یا مواد ترکیب شده اشتباهی صورت گرفته بود، اصلاح شود.
-
قالب گیری ترکیب به دست آمده
برای قالب گیری ترکیب، ابتدا باید قالبها را مازوت اندود کرد تا ترکیب به آن نچسبد. هنگام ریختن ترکیب در قالب باید به این نکته توجه داشت که قالبها را باید تا نیمه پر کنیم زیرا واکنشهای شیمیایی در این ترکیب رخ میدهد که باعث میشود حجم آن به دو برابر حالت اولیه برسد.
-
رها کردن قالبها تا خشک شدن کامل ترکیب
به این منظور، به میزان زمان مورد نیاز، به قالبها اجازه میدهیم تا ترکیب درون آنها به طور کامل خشک شوند.
-
خارج کردن بلوک از قالب و برش آن
پس از خشک شدن کامل ترکیب در قالبها، بلوکها را از قالبها خارج کرده و به اندازه دلخواه برش میزنیم. قطعات خرد شده از بلوک را جهت استفاده مجدد جمع آوری میکنیم.
-
اتوکلاو کردن بلوک توسط دستگاه اتوکلاو
فرآیند اتوکلاو شدن بلوک خود شامل سه مرحله است. در مرحله اول دستگاه، بلوک را توسط بخار آب و در فشار ۰٫۰۴ و ۰٫۰۶ پاسکال فشرده میکند و دمای آن را به ۱۷۵ درجه سانتی گراد میرساند. در مرحله دوم فشار وارده به بلوک توسط دستگاه به ۰٫۸ تا ۱٫۲ مگاپاسکال رسیده و ۵ تا ۷ ساعت در این شرایط میماند. مرحله آخر، پایین آوردن دمای بلوک است. در مراحل ذکر شده، دمای بلوک تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد و فشار وارد بر آن تا ۱۲ اتمسفر بالا میرود.
-
بسته بندی و عرضه به بازار
آخرین مرحله از تولید بلوک هبلکس، بسته بندی و عرضه آن به بازار است.

نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردهایم تا بلوک هبلکس را به طور مختصر مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت خانه بلوک، با ما تماس بگیرید.
دفتر تهران
۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱
دفتر کرج
۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶
مدیر فروش
۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷