ناودانی منقطع چیست + قیمت و خرید

مهمترین مسئله‌ای که در هنگام احداث یک ساختمان مورد توجه قرار می‌گیرد، مقاوم سازی ساختمان و بالا بردن ایمنی آن است. این امر موجب می‌شود تا ساختمان در هنگام بروز حوادثی مانند زلزله، از خود مقاومت خوبی نشان داده و عملکرد مناسبی داشته باشد. یکی از بهترین روش‌ها برای بالا بردن مقاومت دیوارها و سازه، استفاده از ناودانی منقطع است. در این مقاله از خانه بلوک به بررسی کامل ناودانی، خرید والپست منقطع، قیمت والپست منقطع، قیمت وادار میانی، ابعاد ناودانی منقطع و… می‌پردازیم.

قیمت ناودانی منقطع

ناودانی منقطع چیست؟

ناودانی منقطع یا والپست منقطع محصولی ساخته شده از جنس ورق سیاه یا فولاد گالوانیزه است که وظیفه مسلح نمودن و مقاوم سازی دیوارها را بر عهده دارد. مطابق با آیین نامه 2800، استفاده صحیح و اصولی از این محصول موجب می‌شود تا دیوارها عملکرد مناسبی در برابر زلزله از خود نشان دهند. در صورتی که ناودانی به همراه میلگرد بستر اجرا شود، افزایش مقاومت بیشتر خواهد شد. این موضوع همچنین موجب کاهش نهایی هزینه‌ها خواهد شد.

قیمت والپست یا ناودانی منقطع

اولین موردی که هنگام خرید والپست منقطع بر قیمت والپست ناودانی منقطع تاثیر می‌گذارد، قیمت فولاد گالوانیزه و ورق سیاه است، زیرا مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصول، مواد ذکر شده هستند. همچنین عوامل دیگری که بر قیمت والپست منقطع گالوانیزه اثر می‌گذارند، ابعاد و حجم مورد نیاز برای خرید این محصول است. طبیعی است که قیمت ناودانی گالوانیزه، با موارد ذکر شده رابطه مستقیم دارد. ناودانی تولید شده توسط ورق سیاه قیمت بالاتری نسبت به ناودانی تولید شده با فولاد گالوانیزه دارد. البته این اختلاف قیمت خیلی زیاد نیست.

قیمت‌های اعلامی تقریبی می‌باشد برای دریافت اطلاعات بیشتر تماس بگیرید. 

خرید والپست یا ناودانی منقطع

همانگونه که اشاره شد، یکی از روش‌های مقاوم سازی ساختمان، استفاده از ناودانی یا والپست منقطع است. این محصول اتصال بهتری میان دیوارهای داخلی و خارجی ایجاد کرده و به سبب آن موجب استحکام بیشتر اسکلت ساختمان می‌شود. خرید والپست منقطع موجب می‌شود تا سازه و دیوارهای آن در برابر نیروهای خارجی ارده، مانند نیروی زلزله، مقاومت بالا داشته باشند. در نتیجه یکی از الزامات در هنگام احداث یک ساختمان، خرید ناودانی و اجرای آن است. یکی از مسائلی که به هنگام خرید ناودانی منقطع باید مورد توجه قرار داد، اعتبار شرکت و کارخانه تولید کننده این محصول است. طبیعی است که هرچه شرکت تولید کننده معتبرتر باشد، کیفیت و مرغوبیت این محصول نیز بیشتر خواهد بود. برای خرید والپست منقطع به تولید کنندگان معتبر مراجعه فرمایید.

ابعاد ناودانی یا والپست منقطع

ناودانی یا والپست منقطع محصولی است که در ابعاد متنوعی تولید می‌شود. به صورت کلی ناودانی‌های‌ تولیدی خانه بلوک، در جان‌های 10.5، 15.5 و 20.5 سانتیمتر، بال 6-7 سانتیمتر و طول‌های 20، 30 و 40 سانتیمتر تولید می‌شوند. به این صورت می‌توان گفت ابعاد ناودانی منقطع به صورت زیر است.

  • جان 10.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر
  • جان 10.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر
  • جان 10.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر

فروش ناودانی منقطع

همانطور که بالاتر اشاره شد، اعتبار تولید کننده محصول، تاثیر فراوانی بر قیمت آن دارد. به صورت کلی انتخاب شرکت و تولید کننده یک محصول، اقدامی مهم در پروسه خرید است. خانه بلوک یکی از بزرگترین تولید کنندگان ناودانی یا والپست منقطع در کشور ایران است که محصول خود را با بالاترین کیفیت و در سریع ترین زمان ممکن به مشتریان خود عرضه می‌کند. شما مشتریان گرامی می‌توانید با تماس با این مجموعه، با شماره ویژه 021284283 تماس حاصل فرمایید و پس از مشاوره رایگان، در صورت تمایل اقدام به خرید محصول مورد نظر خود فرمایید. محصول خریداری شده توسط شما، در اولین فرصت و با بسته بندی مناسب به دست شما خواهد رسید. توجه داشته باشید که در سراسر ایران امکان ثبت سفارش به مجموعه خانه بلوک وجود دارد.

وزن ناودانی منقطع

وزن ناودانی منقطع با توجه به وزن فولاد گالوانیزه و ورق سیاه محاسبه می‌شود. به صورت کلی وزن هر یک از ناودانی‌های تولید شده در ابعاد ذکر شده، به صورت زیر است.

  • جان 10.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر: وزن 800 گرم
  • جان 10.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر: وزن 1250 گرم
  • جان 10.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر: وزن 1600 گرم
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر: وزن 920 گرم
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر: وزن 1550 گرم
  • جان 15.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر: وزن 2000 گرم
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 20 سانتیمتر: وزن 1100 گرم
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 30 سانتیمتر: وزن 1800 گرم
  • جان 20.5، بال 6-7، طول 40 سانتیمتر: وزن 2150 گرم

نحوه اجرای ناودانی 

ناودانی به دو صورت درون دیوار اجرا می‌شود.

  1. اتصال ناودانی به ستون به وسیله میلگرد بستر
  2. اجرای ناودانی یا والپست منقطع به وسیله انکر بولت و نبشی کشی

در وال پست عمودی، باید ناودانی به گونه‌ای اجرا شود که به زیر تیر متصل شود. هنگام اجرای وال پست منقطع باید فاصله بحرانی تیر را رعایت کرده و در این فاصله ناودانی را جایگذاری کنیم.

کاربرد ناودانی 

ناودانی سبب می‌شود تا دیوار و تیغه‌ها به اسکلت ساختمان محکم‌تر وصل شوند. درواقع هنگام بروز حوادثی همچون زلزله، نیروهای وارده را از دیوار به فریم ساختمان منتقل می‌کند و سبب پیشگیری از تخریب می‌گردد.

درواقع وجود ناودانی یا بست رادیکالی سبب افزایش ایمنی ساختمان می‌شود و هر چه تعداد تجهیزات بیشتر شود، حفاظت از دیوارها در برابر نیروهای وارده افزایش می‌یابد.

روش نصب ناودانی 

نصب ناودانی منقطع

برای نصب ناودانی منقطع باید فاصله بین آن‌ها رعایت شود. اندازه ناودانی‌ها 40 تا 50 سانت است و میزان ضخامت آن 2 میل می‌باشد. برای نصب ناودانی باید حدود خط نصب مشخص باشد. لازم است دیوار برای نصب ناودانی حتما شاقول باشد. برای نصب ناودانی یا خرید والپست منقطع از دو روش استفاده از میخ کاشت به صورت چرخشی و استفاده از صفحات فولادی دارای گل میخ کاربرد دارد.

فاصله ناودانی منقطع

فاصله ناودانی منقطع به صورتی است که در هر یک متر، یک عدد ناودانی باید نصب شود. به طور کلی، اغلب اندازه‌های ناودانی 40 سانتی متر است.

انواع ناودانی یا  خرید والپست منقطع

دو نوع ناودانی دیوار و ناودانی سقف وجود دارد.

ناودانی دیوار از جمله راهکارهای موثر اتصال دیوار به سازه است. به لحاظ ظاهری ناودانی دیوار کاملا مشابه ناودانی سقف است اما در مواردی به لحاظ عرض ممکن است تفاوت‌هایی وجود داشته باشد.

ناودانی سقف همانطور که ذکر شد همانند ناودانی دیوار است اما عرض بال کمتری از آن دارد.

نکات مهم در اجرای ناودانی گالوانیزه

نکات مهمی در ضوابط اجرایی ناودانی منقطع وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اتصال ناودانی به سازه بتنی نباید به روش اتصال ضربه‌ای صورت گیرد.

ناودانی باید در فواصل یک متری در زیر و روی ستون اجرا شود. تا در هنگام زلزله دیوار به صورت کشویی درون ناودانی‌ها حرکت کرده و به سبب آن دیوار آسیب نبیند. راجع به قیمت ناودانی منقطع گالوانیزه نیز می‌توانید با کارشناسان شرکت ارتباط بگیرید.

ناودانی منقطع گالوانیزه
ناودانی منقطع گالوانیزه

تفاوت بین بست رادیکالی هبلکس و ناودانی منقطع چیست؟

بست رادیکالی که با نام‌های بست اتصال و بست U نیز سناخته می‌شود موجب اتصال دیوار به اعضای سازه‌ای می‌شود. بست رادیکالی در دیوارهای هبلکس با هر عرض و طولی که داشته باشند، به کار می‌رود. این بست به منظور انتقال نیروهای وارد شده به دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد و از حرکت عرضی دیوار در هنگام زلزله جلوگیری می‌کند. اما ناودانی منقطع یا والپست منقطع موجب اتصال محکم تر بلوکها به یکدیگر و در نتیجه استحکام دیوارها می‌شود.

از والپست منقطع در ساخت چه دیوار هایی بیشتر استفاده می شود؟

درست است که بلوک هبلکس یکی از سبک‌ترین و ایمن ترین بلوک‌ها در صنعت ساخت و ساز است. اما به صورت کلی از والپست منقطع یا همان ناودانی منطقع در ساخت دیوارهای هبلکس و همچنین دیوارهای ساخته شده با سفال، بیشتر استفاده می‌شود. علیرغم اینکه بلوک هبلکس نسبت به سایر بلوک‌ها دارای هزینه بالاتری است، ما امروزه به یکی از محبوب ترین بلوک‌ها برای ساخت و ساز تبدیل شده است.

فاصله وال پست یا ناودانی منقطع از هم

برای اتصال دیوار و تعیین فاصله ناودانی منقطع زیر تیر، باید از وال پست منقطع سقفی 20 سانتیمتری استفاده کرد و آنها را در فاصله 75 سانتیمتری از یکدیگر قرارداد. به منظور تعیین فاصله وال پست یا ناودانی منقطع از هم می‌توان از وال پست منقطع 40 سانتیمتری نیز استفاده کرد اما توجه داشته باشید که در صورت استفاده از وال پست با طول 40 سانتیمتر، فواصل قرارگیری آنها باید بیشتر از 75  سانتیمتر باشد. در ادامه این مطلب از خانه بلوک به بررسی فاصله والپست یا ناودانی منقطع از هم می‌پردازیم.

قیمت ناودانی منقطع

الزامات و جزئیات نصب و اجرای والپست منقطع

برخی از الزامات و جزئیات نصب، اجرای وال ‌پست منقطع در راستای فاصله ناودانی منقطع از هم به شرح زیر است:

  • در دیوارهایی که طول بیشتر از 4 متر دارند باید از وال پست میانی جهت مهار دیوار استفاده کرد و در دیوارهایی که بیشتر از 3.5 متر ارتفاع دارند باید از کلاف افقی استفاده کرد.
  • لبه قائم دیوارها به ستون‌ها دیوارهای برشی و یا اتصالشان به سایر اعضای قائم سازه‌ای باید به نحوی باشد که مانع از دریفت نسبی ساختمان نشود.
  • وال پست، میلگرد بستر و گیره و قلاب آن باید تماما از جنس فولاد گالوانیزه باشند و یا اینکه روکش ضد زنگ بر روی آنها کار شده باشد. ضخامت ورق فولاد ST-37 باید 2 میلیمتر، و میلگرد باید حداقل نمره 4 باشد.

گیره و قلاب برای اتصال میلگرد بستر

  • در محل اتصال دیوار به اعضای سازه‌ای مانند ستون و دیوار برشی، باید به ازای هر متر از ارتفاع طبقه، یک وال پست منقطع 40 سانتیمتری قرار داده شود. برای مثال برای دیواری با 3 متر ارتفاع، 3 عدد وال پست باید برای جداسازی دیوار از ستون مورد استفاده قرار گیرد.
  • وال پست‌ها باید با استفاده از رول بولت و یا پیچ و رول پلاک به دیوار متصل گردند. بدین منظور باید حداقل از 2 پیچ و رول پلاک‌های نمره 6 یا 8 با طول مهاری 5 سانتیمتری استفاده کرد.
  • محل تلاقی دیوارهای داخلی و دیوارهای پیرامونی که حالتی T شکل دارد باید توسط وال پست انتهایی و یا بست رادیکالی و طرفه از یکدیگر جدا شوند. استفاده از بست‌های رادیکالی در این امر، از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است و صرفه اقتصادی آن از وال پست انتهایی نیز بیشتر است.
  • هم راستا بودن افقی وال پست‌ها و شاغول بودن آنها در هر طبقه باید کنترل شوند. این امر به وسیله ریسمان کشی انجام می‌شود. فاصله بین دیوار تا ستون که معمولا 3 سانتیمتر است، یعنی 0.01 ارتفاع طبقه، باید به وسیله موادی انعطاف پذیر مانند یونولیت ، پلی استایرن و پشم سنگ پر شود.
  • وادارهای میانی و انتهایی در کف باید به پلیت یا همان صفحات اتصال وال پست، جوش داده شوند. برای وادار یا وال پست‌های دیوارهای 10 و 15 سانتیمتری باید از صفحات 0.3*20*20 سانتیمتری و برای وال پست‌های دیوارهای 20 سانتیمتری باید از صفحات 0.3*30*30 سانتیمتری استفاده کرد. صفحات اتصال وال پست منقطع، خودشان باید از قبل به وسیله رول بولت‌های نمره 8 یا 10 به کف متصل و تثبیت شوند.

 

وال پست عمودی و افقی

 

  • فاصله وال پست‌ ها از هم و وادارهای میانی و انتهایی در بالا داخل یک ناودانی منقطع سقفی (اتصال کشویی وادار یا براکت) به طول 20 سانتیمتر و جان 0.5 سانتیمتر بیشتر از جان وادار قرار گیرد تا هنگام زلزله در بالا به ‌صورت کشویی آزادانه حرکت کند و وادار به‌صورت طره عمل کنند. باید توجه داشت که این اتصال کشویی باید همانند دیگر وال پست‌های سقفی به زیر تیر باشد. این اتصال باید توسط پیچو رول پلاک صورت گیرد. متصل شود. این اتصال باید به وسیله 2 پیچ و رول پلاک با طول مهاری 5 سانتیمتری صورت گیرد. در این حالت نصب پلیت بر روی سقف و زیر تیر ضروری نیست.
  • در دیوارهای با ارتفاع بیشتر از 3.5 متر باید از کلاف افقی H استفاده شود و این کلاف افقی روی نبشی زیر سری که به وادار جوش داده شده است قرار می‌گیرد.
  • میلگردهای بستر قائم باید حداقل باید 40 سانتیمتر یعنی هر 2 رج در میان از یکدیگر فاصله داشته باشند و حداکثر فاصله‌ای که می‌توانند داشته باشند 100 سانتیمتر یعنی هر 5 رج در میان است.

 

نصب ناودانی منقطع

 

  • تعداد شاخه‌های میلگرد بستر مورد نیاز برای هر طبقه (با فرض شاخه‌های 3 متری ودر3 ردیف) برابر است با سه سوم طول دیوار. دلیل این محاسبه این است که شاخه‌های میلگرد 3 متری بوده و 3 ردیف نیز برای مسلح کردن دیوار لازم است.
  • میله‌های جانبی میلگرد بستر، برای پیوستگی بیشتر جهت انتقال تنش از یک قسمت به قسمت دیگر، باید به طول 30 سانتیمتر یا 75 برابر قطر میلگرد اور لپ یا هم پوشانی شود. در انتهای دیوار نیز در سوراخ‌های لوبیایی بال وال ‌پست خم 270 درجه شود یا توسط گیره و قلاب مناسب به وال ‌پست منقطع متصل گردد.

 

وال پست
وال پست

دفتر مرکزی تهران

021284283

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

4 دیدگاه برای “ناودانی منقطع چیست + قیمت و خرید

  1. رزیتا معصومی گفته:

    آیا استفاده از ناودانی منقطع، معایب استفاده از بلوک سیمانی را کاهش می‌دهد؟

    • پشتیبانی فروش گفته:

      بله- استفاده از ناودانی منقطع به جای بلوک سیمانی، بسیاری از معایب آن را از بین می‌برد.

    • پشتیبانی فروش گفته:

      ناودانی منقطع بعد از دیوار چینی بر روی اجزا سازه ای دیوار نصب می‌شود. برای نازک کاری دیوار هبلکس از ناودانی منقطع استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *