اجرای دیوار دو جداره

دیوار دو جداره همانگونه که از نامش پیداست، از دو بخش یا دو جداره تشکیل شده است. فضای میانی دو جداره که فضایی خالی است، به وسیله مصالح عایق پر می‌شود. به این ترتیب دیوار دو جداره مانع از انتقال حرارت، صوت و رطوبت می‌شود. در این مقاله از خانه بلوک به توضیح درباره اجرای دیوار دو جداره می‌پردازیم.

دیوار دو جداره چیست و چه کاربردی دارد؟

بالاتر گفته شد که دیوار دو جداره از دو دیواره خارجی و بخش عایق میانی تشکیل شده است. دیوار دو جداره در دیوارهای پیرامونی ساختمان به کار می‌رود. در نتیجه استفاده از این نوع دیوار، از اتلاف انرژی جلوگیری می‌شود. با توجه به اهمیت مبحث انرژِی و همچنین با در نظر گرفتن هزینه روز افزون آن، استفاده از دیوار دو جداره کاربرد گسترده‌ای پیدا کرده است. البته در اغلب ساختمان‌های شخصی، فواید این دیوار به خوبی درک نشده است و استفاده از آن دیوار چنان که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد و دلیل آن نیز هزینه بالا و اجرای نسبتا سخت این دیوار است.

دیوار دو جداره
دیوار دو جداره

اجرای دیوار دو جداره

در هنگام اجرای دیوارهای دو جداره باید توجه داشت که فضای میای جداره‌ها یاخالی هستند یا توسط عایق حرارتی پوشانده می‌شوند. پس از آن جداره‌های کناری به واسطه بست‌های فولادی و مقاوم به یکدیگر متصل می‌شوند. دیواره‌های کناری به وسیله آجر، بلوک سیمانی و یا آجر سفال با ضخامت حداقل 10 سانتیمتر اجرا می‌شوند و میان آنها یک عایق حرارتی به ضخامت 5 الی 7 سانتیمتر، قرار می‌گیرد. بدی ترتیب، دیوار دو جداره با حداقل ضخامت 25 سانتیمتر به وجود می‌آید.

 دیوار دو جداره چه مزایایی دارد؟

اجرای دیوار دو جداره همانند هر عملیات ساختمانی دیگری مزایای مخصوص به خود را دارد.

  1. اجرای دیوار دو جداره مانع از انتقال حرارت، برودت، صوت و رطوبت می‌شود. به این ترتیب این دیوار موجب حفظ هوای خنک داخل ساختمان در تابستان و حفظ هوای گرم آن در زمستان می‌شود.
  2. هزینه اجرای این دیوار کمتر از هزینه یک دیوار آجری است.
  3. ابزاری که در ساخت دیوار دو جداره مورد استفاده قرار می‌گیرد، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند.

 

اجرای دیوار دو جداره
اجرای دیوار دو جداره

هنگام اجرای دیوار دو جداره باید چه نکاتی را مد نظر قرار داد؟

هنگام اجرای دیوار و به منظور دستیابی به عملکرد مناسب تر آن در برابر حرارت، صوت، رطوبت و همچنین رسیدن به ایستایی مورد نظر برای جداره‌های کناری، باید نکاتی را مد نظر قرار داد. این مزایا به شرح زیر هستند:

استفاده از اتصالات مناسب و مقاوم یکی از شروط ساخت یک دیوار دو جداره مناسب است. جداره‌های کناری باد توسط بست‌های فولادی و ضد زنگ به یکدیگر متصل شوند. باید در هر 0.4 متر مربع از سطح دیوار، از یک بست استفاده کرد. ضخامت بست‌های مورد استفاده باید حداقل 5 میلیمتر باشد. این بست‌ها باید به صورت افقی بین دیواره‌های کناری قرار گیرند.

تخلیه آب در اطراف دیوار دو جداره باید به خوبی صورت گیرد. باید توجه داشت که در مناطقی که بارش مداوم و بادهای شدید وجود دارد، احتمال نفوذ آب ناشی از بارش، به داخل فضای خالی درون دیوار دو جداره بسیار بالاست. به همین دلیل در محل‌هایی مصل پایین دیوار، در کنار درب و پنجره‌ها و همچنین در محل‌های عبور تیرهاو ستون‌ها باید از صفحات تخلیه آب استفاده شود تا این آب به درون دیوار دو جداره نفوذ نکند. مخصوصا استفاده از صفحه تخله آب درناطقی که سالانه بیشتر از 500 میلیمتر بارش دارند، ضروری است.

هنگام اجرای این نوع از دیوار، استانداردهای بالاتری از طراحی و مهارت ساخت دیوار نیاز است. این استانداردهای بالا موجب ساخت اصولی‌تر و صحیح تر دیوار می‌شود. هنگام ساخت دیوار دو جداره، در محل تمام درگاه‌ها باید عایق رطوبتی عایق به کار رود.

جمع بندی

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا به صورت مختصر اجرای دیوار دو جداره را مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت خانه بلوک تماس بگیرید.

دفتر تهران

۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱

دفتر کرج

۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶

مدیر فروش

۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *