بلوک چیست و چه کاربردی دارد؟ پرکاربردترین بلوک‌ها کدامند؟

از جمله مهمترین مصالح مورد نیاز برای ساختمان سازی، بلوک است. بلوک‌ها در انواع و ابعاد مختلف وجود دارند و همواره در حال به روز شدن می‌باشد. به همین خاطر لازم است دانش خود را در خصوص آن بالا ببریم. در این مقاله از وب سایت خانه بلوک به بررسی بلوک‌های ساختمانی می‌پردازیم.

بلوک چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور کلی به هر نوع جسمی که شکل یکپارچه و ساختاری منظم در واحد حجم داشته باشد، بلوک می‌گویند. بلوک ساختمانی به قطعاتی گفته می‌شود که برای ساخت اجزای ساختمان، از جمله دیوار و سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. بلوک‌ها بسته به نیاز سازندگان محترم، در انواع و ابعاد مختلفی ساخته می‌شوند که در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم.

بلوک سبک سیمانی
بلوک سبک سیمانی

کاربرد بلوک چیست؟

بلوک‌ها بر اساس انواع آنها کاربردهای متنوعی دارند. می‌توان گفت اصلی‌ترین کاربرد بلوک، در ساختمان سازی است. بلوک‌ها کاربردهای دیگری نیز دارند که از جمله مهمترین آنها عبارتند از:

• تیغه کشی و دیوارچینی ساختمان
• استفاده در سقف‌های تیرچه و بلوک
• ساخت دیوارهای پارکینگ
• استفاده برای ساخت دیوارهای حیاط و محوطه باغ‌ها
• ساخت جدول خیابان
• استفاده برای ساخت جوی‌های آب
• ساخت کانال‌های آب
• استفاده از بلوک نما برای نمای سازه و دیوارهای محوطه‌های بیرونی
• استفاده تزئینی و دکوراتیو از بلوک

انواع بلوک

بلوک‌ها به صورت کلی به ۳ دسته سقفی، دیواری و محوطه سازی تقسیم می‌شوند که خود دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه به بررسی مختصر این بلوک‌ها می‌پردازیم. توضیحات بیشتر راجع به انواع بلوک و مزایا و معایب آن را می‌توانید در مقاله “هر آنچه باید درباره بلوک و انواع آن بدانید” در سایت دوم ما بخوانید.

بلوک‌ سقفی

• بلوک‌ پلی استایرن

از این بلوک اغلب در ساخت سقف تیرچه و بلوک استفاده می‌شود. باید توجه داشت که بلوک پلی استایرن نقش سازه‌ای در سقف ایجاد نمی‌کند، و تنها در نقش یک قالب عمل می‌کند. می‌توان پس از بتن ریزی بر روی آنها و گیرش بتن، بلوک‌ها را جمع آوری کرد.

• بلوک‌ پوکه‌ای سقفی

این بلوک نیز همانند بلوک پلی استایرن نقش سازه‌ای ندارد و تنها به عنوان قالبی برای بتن‌ریزی روی تیرچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد تشکیل دهنده این بلوک، سیمان، پوکه معدنی و آب است.

• بلوک‌ سفالی سقفی

ابعاد این بلوک مشابه با بلوک پوکه‌ای سقفی است. کاربرد بلوک سفالی سقفی، با دیگر بلوک‌های سقفی یکسان است و تنها در مصالح و مواد اولیه ساخت با یکدیگر تفاوت دارند. پایه این بلوک خاک رس بوده و از اختلاط و چخت خاک رس و آب به دست می‌آید.

بلوک دیواری

• بلوک پوکه‌ای صنعتی

ترکیب اولیه این بلوک متشکل از سبکدانه صنعتی (رس یا سنگ منبسط شده)، سیمان و آب است. در تولید این بلوک از سبکدانه صنعتی یا لیکا استفاده می‌شود. تولید بلوک پوکه صنعتی، قالبی و هم به صورت سنتی و هم به صورت مدرن انجام می‌شود.

• بلوک پوکه‌ای معدنی

بلوک پوکه معدنی متشکل از پوکه معدنی، سیمان و آب است. پوکه معدنی، حاصل سرد شد گدازه‌های آتشفشانی است. این بلوک نیز به صورت قالبی تولید می‌شود.

• بلوک سیمانی سنگین

در نقاطی که دسترسی به سبکدانه سخت و کمتر باشد، مانند جزیره‌های کیش و قشم، به جای بلوک پوکه‌ای از بلوک‌ سیمانی استفاده می‌شود. این بلوک متشکل از سیمان، ماسه و آب است.

• بلوک‌ سفالی

بلوک سفالی از عمل آوری گل متشکل از خاک رس و آب به دست می‌آید. بلوک پوکه‌ای تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به بلوک سفالی دارد، اما دلیل استفاده زیاد از بلوک سفالی، سهولت دسترسی به مواد اولیه و سهولت در تولید این بلوک است. همچنین لازم به ذکر است که ظرفیت تولید این بلوک بسیار بالاست.

• بلوک سبک AAC

این بلوک را می‌توان جدیدترین نسل بلوک سبک سیمانی به حساب آورد که در تولید آن از تکنولوژی روز دنیا بهره می‌برند. مواد تشکیل دهنده بلوک سبک AAC یا همان بلوک گازی، سیمان، سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم و آب است. روند تولید بلوک گازی تشابه زیادی با فرآیند تشکیل پوکه دارد، یعنی ابتدا سیمان، سیلیس، آهک و آب با هم مخلوط می‌شوند تا مخلوط خمیری شکل مورد نظر به دست آید. پس از آن این ترکیب را درون قالبی بزرگ قرارمی‌دهند و به آن پودر آلومینیوم اضافه می‌کنند که این امر سبب افزایش حجم و ایجاد تخلخل در آن می‌شود. بعد از آن ترکیب را به اتاق فشار منتقل می‌کنند تا عمل آوری شود.

• بلوک‌ والکریت

این بلوک سبک جدیدی از بلوک‌های سیمانی، متشکل از سبکدانه، سیمان، ماسه و فوم پلی استایرن است. عمده مشکل استفاده از این بلوک، الزامات اجرا و هزینه بالای تامین و اجرای آن است.

بهترین نوع بلوک کدام است؟

همانگونه که گفته شد، بلوک‌ها انواع مختلفی دارند که کاربردهای آنان با یکدیگر متفاوت است. هر کدام از بلوک‌ها مناسب برای استفاده در پروژه خاصی هستند، به همین دلیل نمی‌توان گفت کدام بلوک بهتر است. اما بلوک‌های سبک سیمانی امروزه کاربرد زیادی دارند. یکی از بلوک‌هایی که در دهه‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، بلوک سبک AAC یا همان بلوک هبلکس است. این بلوک تحت برندهای مختلفی در ایران همچون سیلکس، کیبکس، سیپورکس و … نیز تولید می‌شود. این بلوک به علت مزایای ویژه و منحصر به فردی که دارد، بسیار کاربردی بوده و در میان مهندسین و سازندگان، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

فرآیند خرید بلوک چگونه است؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امر خرید بسیار آسان شده است. برای خرید انواع بلوک، کافیست با مجموعه خانه بلوک تماس حاصل فرمایید. این مجموعه پس از اخذ سفارش شما، برایتان پیش فاکتور صادر می‌کنند. پس از تایید پیش فاکتور و ثبت نهایی سفارش، بلوک‌های شما آماده سازی شده و برایتان ارسال خواهد شد.

فروش بلوک در قزوین

شهر قزوین از جمله شهرهایی است که بزرگترین تولیدکنندگان بلوک را در خود جای داده است. کارخانه‌های بسیار در این شهر وجود دارد که تولید کننده انواع بلوک‌های ساختمانی هستند. برای مثال، بلوک‌های سبک سیمانی با کیفیت بسیار مناسبی در شهر قزوین تولید می‌شوند. از دیگر بلوک‌هایی که در نزدیکی این شهر تولید می‌شود، می‌توان به بلوک سبک AAC یا همان هبلکس، بلوک‌های پوکه ای و انواع بلوک‌های سیمانی اشاره کرد. خرید این بلوک‌ها به راحتی امکان پذیر است و شما مشتریان گرامی می‌توانید با یک تماس سفارش خود را ثبت کنید.

قیمت بلوک به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت بلوک تحت تاثیر پارامترهای مختلفی است. از جمله عواملی که هنگام ساخت بلوک بر قیمت تمام شده آن تاثیر می‌گذارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

• قیمت و کیفیت مواد اولیه مصرفی
• قیمت سیمان و پوکه معدنی و صنعتی
• میزان مصرف برق در روند ساخت بلوک و هزینه آن
• هزینه آب مصرف شده برای ساخت بلوک
• هزینه حمل و نقل
• دستمزد نیروی انسانی
• وزن بلوک

این عوامل را می‌توان مهمترین عوامل موثر در قیمت تمام شده بلوک دانست. البته باید توجه داشت که نوسانات ارز یکی از مهمترین عوامل موثر بر تغییر قیمت تمامی کالاهای عرضه شده در بازار است که نباید آن را نادیده گرفت. با در نظر گرفتن تمامی این عوامل، قیمت بلوک نیز همانند قیمت سایر محصولات همواره در حال تغییر است. برای اطلاع از قیمت روز بلوک، با کارشناسان مجموعه خانه بلوک تماس حاصل فرمایید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا بلوک را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت خانه بلوک، با ما تماس بگیرید.

دفتر تهران

۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *