راهنمای نصب ناودانی منقطع

ناودانی منقطع، محصولی ساخته شده از جنس فولاد است که به واسطه انتقال نیروهای وارد شده از دیوار به اسکلت سازه، موجب استحکام دیوار و به این ترتیب مانع از تخریب آن در هنگام زلزله می‌شود. در این مقاله از خانه بلوک راهنمای نصب ناودانی منقطع را مورد بررسی قرار می‌دهیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

راهنمای مطالعه نمایش

قیمت ناودانی منقطع

نحوه نصب ناودانی منقطع

یکی از مصالحی که موجب می‌شود دیوارهای غیر باربر، ایمنی مناسبی در برابر زلزله داشته باشند، بلوک‌های هبلکس هستند. اما باید توجه داشت که استفاده از این بلوک‌ها به تنهایی کافی نبوده و ایمنی مورد نظر را تامین نمی‌کند. به همین دلیل استفاده از ناودانی منقطع می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای افزایش این ایمنی باشد. نصب ناودانی ایمنی ساختمان را دو چندان می‌کند.

ناودانی منقطع
ناودانی منقطع

مطابق با آیین نامه ساختمانی، استاندارد 2800، اجرای ناودانی منقطع برای ساختمان‌هایی که طول بیش از 6 متر دارند، الزامی است. نصب ناودانی منقطع به دو روش کلی صورت می‌گیرد.

  1. نصب و اتصال ناودانی منقطع به وسیله انکر بولت و به روش نبشی کشی
  2. نصب و اتصال ناودانی منقطع به ستون به وسیله میلگرد

به منظور اجرای افقی ناودانی‌های منقطع، المان را در طول 20 الی 40 سانتی متر و با عرض 7 سانتی متر به زیر تیر متصل می‌کنیم. در هنگام نصب ناودانی  به صورت عمودی باید حتما فاصله بحرانی تیر را رعایت کرده و ناودانی را در این فاصله نصب نکنیم.

برای نصب و اتصال ناودانی منقطع آیین نامه‌ای وجود دارد که مطابق با این آیین نامه، اتصال ضربه‌ای ناودانی منقطع به ستون ممنوع است. دلیل آن هم این است که اتصال ضربه‌ای موجب وارد شدن آسیب سازه‌ای و ایجاد ترک و شکاف در ستون و اسکلت بتنی می‌شود. به صورت کلی نصب ناودانی در دیوارهای هبلکس راحت تر است، زیرا بلوک‌های هبلکس قابلیت برش کاری داشته و ایجاد سوراخ درون آنها آسان است. به این ترتیب نصب وال پست منقطع یا همان ناودانی منقطع در آنها به آسانی امکان پذیر است.

راهنمای نصب ناودانی منقطع
راهنمای نصب ناودانی منقطع

راهنمای نصب ناودانی در اسکلت بتنی و فلزی

ناودانی منقطع را می‌توان یکی از مصالح ساختمانی دانست که قابل اجرا در اسکلت فلزی و بتنی است. باید بدانید که نحوه اجرای این محصول در هر یک از این اسکلت‌ها با یکدیگر متفاوت است. راهنمای نصب ناودانی در اسکلت بتنی به شرح زیر است:

  1. اولین قدم که در هنگام قالب بندی است، این است که پلیت‌ها را در مکان‌های مخصوص خود که از پیش تعیین شده‌اند قرار دهیم.
  2. در قدم بعدی باید بر اساس متراژ و محاسبات نقشه کشی، تعداد نبشی‌های مورد نیاز را محاسبه کرده و آنها را به صفحات یا همان پلیت‌ها متصل کنیم.
  3. مرحله سوم از نصب ناودانی، اتصال این محصول به ستون است. این امر موجب می‌شود تا صفحات بیرونی دیوار مهار شوند.
  4. در صورتی که از میلگرد بستر نیز به همراه ناودانی منقطع استفاده کنیم، پس از نصب ناودانی‌ها باید میلگرد بستر را حین دیوار چینی اجرا کنیم.
  5. برای نصب ناودانی در اسکلت فلزی نیز همین مراحل را انجام می‌دهیم با این تفاوت که اتصال ناودانی‌ها به ستون از طریق جشکاری یا به وسیله پیچ و مهره انجام می‌شود.
نصب ناودانی منقطع
نصب ناودانی منقطع

نکات مهم در اتصال ناودانی منقطع

در بخش قبلی راهنمای نصب ناودانی ارائه شد. در این بخش به بررسی نکاتی که هنگام اجرای این محصول باید رعایت شوند می‌پردازیم. این نکات به شرح زیر هستند.

  • اتصال ناودانی‌ها به سازه نباید به روش تفنگی صورت گیرد. باید به واسطه رول بولت گردشی آنها را نصب کرد.
  • ناودانی‌ها هم در زیر ستون و هم روی آن باید هر متر یکبار باید اجرا شوند. اجرای مکرر این محصول موجب می‌شود تا هنگام زلزله دیوار به صورت کشویی داخل ناودانی‌ها حرکت کرده و اتصال یکپارچه صورت گیرد.

اشتباهات رایج در نصب ناودانی منقطع

همواره اشتباهاتی در اجرای ناودانی منقطع رخ می‌دهد که از مهمترین آنها می‌توان به عدم اجرای پشت به پشت نبشی‌های افقی و عمودی اشاره کرد.

قیمت ناودانی منقطع

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *