تفاوت بلوک NAAC و AAC

بلوک‌های سبک که در پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، در انواع گوناگونی تولید و عرضه می‌شوند که نحوه تولید و مشخصات فنی هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است. خانه بلوک در این مقاله به بررسی کامل بلوک NAAC که یکی از انواع بلوک سبک است، و بررسی تفاوت بلوک AAC با بلوک NAAC می‌پردازد. لطفا تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

راهنمای مطالعه نمایش

انواع بلوک سبک

بلوک سبک شامل سه نوع کلی است.

  1. بلوک AAC یا اتوکلاو شده
  2. بلوک NAAC یا اتوکلاو نشده
  3. بلوک CLC
بلوک CLC
بلوک CLC

بلوک‌های AAC و NAAC شباهت‌های فراوانی به یکدیگر دارند. البته این دو بلوک با یکدیگر تفاوت‌هایی نیز دارند. در ادامه به توضیح مختصر ویژگی‌ها و مزایای بلوک‌های AAC و NAAC و بررسی تفاوت آنها با یکدیگر می‌پردازیم.

بلوک سبک گازی
بلوک سبک گازی – AAC

بلوک NAAC چیست؟

امروزه مصالح ساختمانی متنوعی در بازار عرضه می‌گردد. این محصولات مزایای منحصر به فردی دارند که استفاده از آنها را توجیه می‌کند.یکی از محبوب ترین مصالحی که امروزه با کاربرد گسترده‌ای رو به رو شده است، بلوک NAAC  می‌باشد. بلوک NAAC یکی از انواع بلوک سبک است که بافتی متخلخل دارد. این بلوک به دلیل افت اسفنجی که دارد، مزایای فراوانی داشته و در نتیجه در پروژه‌های مختلف ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بلوک NAAC مانند بلوک AAC به روش گازی تولید نمی‌شود و به همین دلیل به آن بلوک اتوکلاو نشده می‌گویند. این بلوک از ترکیب سیمان، ماسه، گچ، پودر آلومینیوم و آب به دست می‌آید. بلوک‌های NAAC نسبت به بلوک‌های معمولی مقاومت فشاری بیشتری دارند و به همین دلیل جایگزین مناسبی برای بلوک‌های معمولی هستند. این بلوک در سال‌های اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است و کاربرد گسترده‌ای در ساختمان سازی پیدا کرده است.

ویژگی‌های بلوک NAAC در راستای تفاوت بلوک NAAC و AAC 

بلوک NAAC ویژگی‌هایی مشابه با بلوک AAC دارد. این ویژگی‌های جزو مزایای این بلوک محسوب می‌شوند. به همین دلیل در بخش مزایای بلوک NAAC به بررسی آنها می‌پردازیم.

مزایای استفاده از بلوک NAAC چیست؟

  • وزن پایین
  • خاصیت عایق صوتی
  • خاصیت عایق حرارتی
  • عایق مقاوم در برابر آتش سوزی
  • مقاومت در بربر سرمای شدید و یخ بندان
  • محافظت از ساختمان در برابر آسیب‌های جدی ناشی از گرمای شدید یا حریق
  • دوست دار طبیعت (سازگاری با محیطط زیست)
  • مقاومت فشاری بالا
  • جذب آب اندک
  • طول عمر زیاد و دوام بالا
  • افزایش سرعت ساخت و ساز

بلوک NAAC چه کاربردی دارد؟

از این بلوک برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود. البته باید توجه داشت که این بلوک برای ساخت دیوار باربر مناسب نیست. بلوک‌ اتوکلاو نشده یا بلوک NAAC، در برابر نفوذ آب، بسیار مقاوم است به همین دلیل از آن برای ساخت قسمت‌هایی از ساختمان که در معرض رطوبت قرار دارند بسیار استفاده می‌شود. آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام از جمله بخش‌هایی هستند که استفاده از بلوک NAAC برای ساخت دیوارهای آنها بسیار رایج است. یکی دیگر از کاربردهای بلوک NAAC، در نازک کاری ساختمان است. این امرموجب کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت ساخت می‌‎شود.

بلوک سبک AAC چیست؟

بلوک AAC یا بلوک سبک اتوکلاو شده یا همان بلوک سبک هوادهی شده، نوعی بلوک سیمانی سبک و متخلخل است. ممکن است این بلوک را با نام‌های دیگری چون سیپورکس، هبلکس، کیبکس یا بلوک گازی نیز بشناسید. باید بدانید که تمامی این بلوک‌ها از نظر مواد اولیه، جنس و کاربرد با یکدیگر یکسان هستند و تنها نام تجاری آنها با یکدیگر متقاوت است.

ویژگی‌های بلوک AAC در راستای تفاوت بلوک NAAC و AAC

این بلوک دارای ساختاری متخلخل و اسفنجی است که موجب می‌شود وزن آن نیز بسیار سبک شود. البته این مسئله علیرغم مزایای بسیاری که ایجاد می‌کند، معایبی نیز همراه دارد. برای مثال یکی از معایب وزن پایین این بلوک، مقاومت فشاری پایین آن است. مقاومت فشاری پایین موجب می‌شود تا این بلوک برای ساخت دیوارهای باربر گزینه مناسبی نباشد. به صورت کلی اغلب ویژکی‌های این بلوک جز مزایای آن محسوب می‌شوند که در بخش مزایای بلوک AAC به بررسی آنها می‌پردازیم.

بلوک سبک گازی
بلوک سبک گازی

مزایای استفاده از بلوک AAC چیست؟

  • وزن سبک
  • سهولت در اجرا و سرعت بالای آن
  • خاصیت عایق حرارتی
  • خاصیت عایق صوتی
  • مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی
  • مقاومت فشاری بالا
  • سازگاری با محیط زیست

 تفاوت بلوک NAAC و AAC چیست؟

بلوک NAAC از لحاظ ساختاری، شباهت بسیار زیادی به بلوک‌ AAC دارد. تفاوت عمده این دو بلوک این است که در فرآیند تولید بلوک NAAC عملیات اتوکلاو صورت نمی‌گیرد. عدم تولید این بلوک با فرآیند گازی، موجب می‌شود که آن را بلوک سبک اتوکلا نشده یا غیر گازی بنامند. فرآیند اتوکلاو، موجب ایجاد تخلخل در بلوک می‌شود، با توجه به اینکه بلوک NAAC فرآیند اتوکلاو را طی نمی‌کند، نسبت به بلوک AAC تخلخل کمتری دارد. البته این بلوک مانند بلوک‌های اتوکلاو شده طرفداران زیادی میان سازندگان پیدا کرده است.لازم به ذکر است که بلوک‌های AAC مقاومت بیشتری نسبت به بلوک‌های NAAC دارند.

بلوک NAAC نسبت به بلوک AAC پروسه ساخت و تولید سریع تری دارد و عملیات کمتری بر روی آن صورت می‌گیرد. به همین دلیل قیمت تمام شده آن نیز پایین تر است. در نتیجه این بلوک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است.

سخن آخر

بلوک NAAC را می‌توان یکی از مصالح ساختمانی نوین دانست که امروزه محبوبیت زیادی میان مهندسین و سازندگان ساختمانی پیدا کرده است. البته میزان اطلاعات عموم مردم در مورد این بلوک، در سطح پایینی قرار دارد. خانه بلوک در این مقاله سعی کرده است تا در مورد بلوک NAAC، ویژگی‌های آن، مزایا و کاربردهای آن و همچنین تفاوت بلوک NAAC با بلوک AAC توضیحاتی کافی به شما عزیزان ارائه کند. شرکت خانه بلوک از بزرگترین و معتبر ترین تولید کنندگان بلوک در ایران، ارائه دهنده انواع بلوک ساختمانی است. شما مشتریان گرامی در سرتاسر ایران می‌توانید بلوک‌های مورد نظر خود را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از این مجموعه تهیه کرده و درب پروژه خود تحویل بگیرید. هنگام خرید بلوک مورد نظر خود حتما علاوه بر مد نظر قرار دادن قیمت آن، اعتبار شرکت و کارخانه و همچنین کیفیت بلوک را نیز بررسی کنید. به منظور خرید بهتر و با کیفیت تر، می‌توانید با کارشناسان مجموعه خانه بلوک تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

دفتر تهران

۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱

دفتر کرج

۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶

مدیر فروش

۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *