بلوک سبک و سیمانی در انواع و اشکال متنوعی تولید و به بازار عرضه میشوند. هر کدام از این بلوکها کاربرد به خصوصی داشته و در نوعی دیوار چینی به کار میروند. یکی از انواع بلوکهای سبک، بلوک سبک سه جداره است. بلوک سبک سه جداره یکی از پرکاربردترین بلوکهای سبک است که ویژگیهای منحصر به فرد آن موجب شده است تا در میان مهندسین محبوبیت بالایی پیدا کند. در این مقاله از خانه بلوک به بررسی ویژگیهای این بلوک میپردازیم.
بلوکهای سبک جنس یکسانی دارند و متشکل از سیمان، پوکه معدنی و آب هستند. تنها تفاوت آنها در عرض و ضخامت آنهاست. بلوکهای دوجداره و سه جداره از انواع بلوک سبک هستند. شاید بتوان گفت مهمترین دلیل استفاده از بلوکهای دوجداره و سه جداره، ایجاد عایق مناسب در برابر حرارت و برودت و صوت است. بلوکهای دو جداره دارای جداره کمتر در مقایسه با چند جدارههاست و طبعا شکست هوای کمتری در آن رخ میدهد. لازم به ذکر است که افزایش جداره بلوک موجب سنگینتر شدن بلوک و به تبع آن افزایش قیمت آن میشود.
آشنایی با بلوک دو جداره و سه جداره
بلوک سه جداره یکی از انواع بلوک ساختمانی است. این نوع بلوک علاوه بر دو جداره داخلی و خارجی، دارای جداره سومی نیز هست که این جداره در میان جدارههای داخلی و خارجی قرار میگیرد. همین ویژگی سبب میشود تا در برخی موارد عملکرد بلوک بهتر باشد. این بلوک ویژگی عایق صوتی دارد و تا حد زیادی مانع از انتقال صدا بین اتاقها شده و همچنین از ورود صدای آسانسور به واحد جلوگیری میکند. این بلوک همچنین خاصیت عایق حرارتی داشته و مصرف انرژی را بهینه میکند. این بلوک برای مناطقی که اختلاف دما بین شب و روز در آن زیاد است گزینه بسیار مناسبی است زیرا موجب بهینه سازی مصرف انرژی میشود. باید به این موضوع توجه داشته باشیم که هر چه ضخامت جداره بلوک سبک سه جداره بیشتر باشد، میزان عایق بودن آن از نظر صوتی و حرارتی بیشتر است. البته نباید میزان ضخامت جداره را به حدی زیاد در نظر گرفت که وزن بلوک افزایش زیادی داشته باشد. زیرا در صورتی که وزن بلوک زیاد شود، بار مرده ساختمان نیز افزایش خواهد یافت.
تفاوت بلوکهای دو جداره و سه جداره
این دو نوع از بلوک با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه با ذکر جزئیات بیان مینماییم.
تفاوت از نظر ظاهری
بلوک سه جداره، دارای دو جداره خارجی و یک جداره داخلی است. اما بلوک دوجداره تنها دو جداره خارجی دارد. ممکن است حتی ابعاد این دو بلوک با یکدیگر برابر باشد اما میزان مصالحی که در بلوک سه جداره به کار میرود بیشتر است.
تفاوت از نظر ویژگی عایق
بلوک سه جداره تعدد بیشتری در شکست هوا دارد و بلوک دوجداره دارای دو بار شکست هوا است. میزان حفرههای موجود در بلوک سه جداره بیشتر از بلوک دوجداره است و همچنین مصالح به کار رفته در بلوک سه جداره نیز بیشتر است. به همین دلیل این بلوک نسبت به بلوک دوجداره از ویژگی عایق بیشتری برخوردار است.
تفاوت از نظر مقاومت و دوام فشاری
بلوک سه جداره از نظر مقاومت و دوام فشار نیز برتر از بلوک دوجداره است. بلوک سه جداره دارای ردیفهای عمود و افقی بیشتری است. به همین دلبل نسبت به بلوک دو جداره فشار بیشتری را میتواند تحمل کند.
تفاوت قیمت
برای تولید بلوک سه جداره در مقایسه با بلوک دوجداره، مصالح بیشتری استفاده شده است و این دلیلی برای بیشتر بودن قیمت این بلوک نسبت به بلوک دو جداره است.
انواع بلوک دو جداره
بلوک دو جداره شامل دو نوع میباشد:
بلوک دو جداره ۷ سانت
این بلوک نازکترین بلوک سبک موجود در بازار است. از بلوک دوجداره ۷ سانت در تیغه چینی دیوارهای داخلی ساختمان، تیغه چینی دور آسانسور و همچنین در مکانهایی که اهمیت سبک بودن بلوک و پایین بودن ضریب انتقال حرارتی و صوتی بالاست، مورد استفاده قرار میگیرد. به کارگیری پوکه معدنی در ساخت این بلوک، موجب شده است تا در عین اینکه وزن بسیار پایینی دارد، قیمت مناسبی نیز داشته باشد.
بلوک دو جداره ۱۰ سانت
این بلوک به دلیل عرض کمی که دارد و فضا را کمتر اشغال میکند، بهترین گزینه برای تیغه بندی دیوارهای داخلی ساختمان است. این بلوک نیز همانند بلوک دو جداره ۷ سانت، دارای وزن پایین و قیمت مناسب است.
انواع بلوک سه جداره
بلوکهای سه جداره دارای سه نوع است که در این بخش به ذکر آنها میپردازیم:
بلوک سه جداره ۱۰ سانت
از جمله کاربردهای این بلوک میتوان به تیغه بندی دیوارهای داخلی ساختمان در مناطقی که ذخیره انرژی دارای اهمیت و همچنین انتقال صوت مهم است اشاره کرد. بلوک سه جداره به علت داشتن جداره سوم که جداره میانی است، برای شیارزنی و عبور لولههای تاسیساتی بسیار مناسب است. همانطور که گفته شد، این بلوک مناسب برای دیوارهای داخلی طبقات ساختمان است و استفاده از آن در دیوارهای داخلی، الزامات مبحث ۱۸ و ۱۹ آیین نامه مقررات ملی ساختمان را برآورده میکند.
بلوک سه جداره ۱۵ سانت (طولهای 40، 50 و 60 سانتیمتر و ارتفاع 20 و عرض 15 سانتیمتر)
این بلوک دارای طولهای ۴۰، ۵۰ و در برخی نقاط ۶۰ سانتی متر، ارتفاع ۲۰ سانتی متر و عرض ۱۵ سانتی متر است. این بلوک نسبت به بلوکهای سنتی وزن کمتری دارد. این بلوک در دو نوع دو سر فاق و فاق و زبانه به مشتریان عزیز ارائه میشود. مواد تشکیل دهنده این بوک نیز همانند سایر بلوکهای ذکر شده، سیمان، پوکه معدنی و آب است. لازم به ذکر است حداقل ضخامت لازم برای استفاده از این بلوک در دیوارهای خارجی یا بین واحدها، ۱۵ سانتی متر است.
بلوک سه جداره ۲۰ سانت (طولهای 40، 50 و 60 سانتیمتر و ارتفاع 20 و عرض 20 سانتیمتر)
بلوک سه جداره ۲۰ سانت، گزینه بسیار مناسبی برای تیغه چینی و اجرای دیوارهای خارجی آپارتمان است. این بلوک دارای طولهای ۴۰، ۵۰ و ۶۰ سانتی متر و عرض و ارتفاع ۲۰ سانتی متر است. بلوک سه جداره ۲۰ سانت نیز حاصل اختلاط آب، سیمان و پوکه معدنی است. این بلوک در ساختمانهایی که در معرض آب و هوای سخت (بسیار گرم یا بسیار سرد) هستند، عملکرد بسیار خوبی دارد. همچنین در مکانهایی با آلودگی صوتی بالا، استفاده از این بلوک پیشنهاد میشود.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردهایم تا بلوک دوجداره و سه جداره را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت خانه بلوک، با ما تماس بگیرید.
دفتر تهران
۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱
دفتر کرج
۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶
مدیر فروش ۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷