بلوک سیپورکس و تفاوت آن با هبلکس

این بلوک نوعی بلوک گازی است که نام آن برگرفته شده از کلمه انگلیسی Silica Pore Expansion می‌باشد. در واقع بلوک سیپورکس همان بلوک هبلکس می‌باشد که نام آن تغییر یافته است و مهمترین دلیل تغییر نام آن مسئله برندینگ می‌باشد. گفته می‌شود که شرکتی که برای اولین بار این بلوک را به بازار عرضه کرده است تصمیم داشته که این باور را در ذهن مردم ایجاد کند که محصول جدیدی را به بازار عرضه می‌کند اما در واقع بلوک سیپورکس و هبلکس هر دو از مواد اولیه یکسان و به اندازه‌های یکسانی تهیه و تولید می‌شوند. برای دریافت مشاوره پیش از خرید می‌توانید با مشاوران مجموعه خانه بلوک ارتباط بگیرید. 

انواع بلوک سبک ساختمانی

بلوک سبک در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شود که هرکدام از آنها کارکرد ویژه و جداگانه‌ای دارند. در ادامه به معرفی انواع بلوک سبک ساختمانی و بیان مهم‌ترین ویژگی‌های هر کدام از آنها خواهیم پرداخت. شما می‌توانید در صورت تمایل، مقاله کامل بلوک سبک را مطالعه بفرمایید.

بلوک سبک پوکه‌ای

بلوک‌های لیکا از ترکیب سیمان و آب و مواد سبک کم چگالی ساخته می‌شوند و معمولاً از آنها برای ساخت نما، دیوارهای بیرونی و سقف‌ها استفاده می‌کنند.

بلوک سبک گازی

بلوک‌های گازی سبک از ترکیب آهک، سیمان و سیلیس ساخته می‌شوند. این بلوک‌ها استحکام زیادی به‌خصوص در برابر شرایط مختلف آب و هوایی دارند. مهم‌ترین مزیت بلوک‌های گازی، قابل بازیافت بودن آنهاست. بلوک سبک گازی در دو نوع اتوکلاو شده و غیر اتوکلاو شده ساخته می‌شود. نوع اتوکلاو آن با نام بلوک AAC و نوع غیر اتوکلاو با نام NAAC شناخته می‌شود. بلوک‌های نوع AAC که با نام بلوک هبلکس نیز شناخته می‌شوند، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردشان، محبوب‌ترین نوع بلوک سبک گازی هستند.

بلوک سبک هبلکس

بلوک‌های هبلکس از ترکیب آهک، پودر آلومینیوم، سیلیس و سیمان ساخته می‌شوند. حفره‌ها و سوراخ‌های زیادی بر روی بدنۀ این بلوک وجود دارد و اصطلاحاً متخلخل است. بلوک‌های هبلکس با نام بلوک AAC نیز شناخته می‌شوند و به دلیل سبک بودن و تخلخل زیاد و مقاومت بالایی که در مقابل سرما و گرما و تغییرات ناگهانی دما دارند، معمولاً به منظور دیوارچینی در انواع سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساختمان‌هایی که در ساخت آنها از این بلوک استفاده شده است، عایق خوبی برای صدا هستند. اهمیت این ویژگی در مراکز صنعتی بزرگ یا مجتمع‌های مسکونی واقع در کلان شهرها بیشتر مشخص می‌شود. درصورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره بلوک هبلکس، مقاله بلوک AAC را مطالعه بفرمایید.

بلوک سبک سیپورکس

این بلوک همان بلوک هبلکس است که با نام تجاری متفاوتی در بازار عرضه می‌شود.

سیپورکس
سیپورکس

بلوک سبک سه‌جداره

بلوک‌های سه جداره سبک از ترکیب انواع مختلف پوکه‌های معدنی یا صنعتی با حباب‌های هوا و آب ساخته می‌شوند. از این پوکه‌ها معمولا برای ساخت دیوارهای بیرونی در ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

بلوک سبک پرلیت

این بلوک‌ها از ترکیب پرلیت، پومیس و اسکوریا ساخته می‌‌شوند. از بلوک پرلیت معمولا برای ساختن تیغه‌های جداکننده فضا، دیوارهای غیر باربر، تیغه‌های داخلی و سقف استفاده می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی این بلوک‌ها می‌توان به داشتن ضریب انتقال حرارتی پایین و در نتیجه مقاومت بسیار زیادشان در برابر حرارت اشاره کرد.

بلوک سبک سیمانی

بلوک‌های سیمانی از ترکیب ماسه، سیمان و آب و به‌صورت حفره‌دار و متخلخل ساخته می‌شوند. بارزترین ویژگی این بلوک‌ها این است که در مقایسه با بلوک‌های باربر دیگر، مقاومت کمتری در برابر فشار دارند.

تفاوت بلوک سیپورکس و هبلکس

تفاوت هبلکس و سیپورکس تنها در نام تجاری آنهاست و این دو بلوک از نظر مواد اولیه و ترکیبات، نحوه ساخت و ویژگی‌های دیگر باهم تفاوتی ندارند.

انواع بلوک سیپورکس

بلوک‌های سیپورکس در دو نوع به فروش می‌رسند:

  • بلوک سیپورکس اتوکلاو شده
  • بلوک سیپورکس غیر اتوکلاو شده

بلوک‌های سیپورکس اتوکلاو شده معمولا از مقاومت بیشتری برخوردار می‌باشند.

مزایای بلوک سیپورکس

از جمله مزایای بلوک سیپورکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن پایین
  • عایق صوتی و عایق حرارتی بودن
  • مقاومت بالا در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • سرعت بالای اجرا
  • تحمل پذیری بالا
  • کاهش بار مرده ساختمان به علت وزن پایین آن
  • کاهش میزان مصرف مصالحی چون آهن آلات، میلگرد و بتن
  • قابلیت برش زدن آسان

روش ساخت بلوک سیپورکس در کارخانه

مراحل ساخت بلوک سیپورکس در کارخانه به شرح زیر است:

  1. در ابتدا، سیلیس (SiO₂) و آب را با یکدیگر ترکیب کرده و ساختاری شبیه گل به دست می‌آید.
  2. پس از آن، آهک و سیمان خشک، به ترکیب به دست آمده اضافه می‌شود. باید توجه داشته باشید مخلوطی که حاصل می‌شود نباید خیلی غلیظ یا خیلی رقیق باشد. خوب است بدانید این مواد همگی معدنی و تجذیه پذیر هستند.
  3. سومین گام در ساخت بلوک سیپورکس، قالب گیری است. در این بخش، قالب‌ها را تا نیمه پر کرده و سپس هوادهی می‌کنند تا توسط فعل و انفعالات ایجاد شده، حباب‌های هوا ایجاد شود. در این بخش باید دقت شود تا با به کارگیری تجهیزات و انجام مراقبت‌های تخصصی، از صعود حباب‌های هوا به سطح مایع جلوگیری شود. این فرآیند در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد صورت می‌گیرد.
  4. در گام چهارم، قالب‌ها برای برش به بخش‌های دیگر انتقال می‌یابند و به اندازه دلخواه برش داده می‌شوند.
  5. لازم به ذکر است که تولید بلوک‌های سیپورکس باید در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد و فشار ۱۲ اتمسفر انجام پذیرد. با رعایت نکات ذکر شده، محصولی ایمن، محکم و عایق تولید می‌شود.

ابعاد بلوک سیپورکس

همانگونه که گفته شد، بلوک‌های هبلکس و سیپورکس با یکدیگر تفاوتی ندارند و این موضوع درباره ابعاد آنها نیز صادق است. ابعاد بلوک سیپورکس، به مانند ابعاد بلوک هبلکس، به صورت زیر است.

۸*۲۴*۶۰       

۱۰*۲۴*۶۰

۱۲*۲۴*۶۰

۱۵*۲۴*۶۰

۲۰*۲۴*۶۰

قیمت بلوک سیپورکس

چنانچه قصد خرید بلوک سیپورکس را دارید، بهتر است بدانید که این بلوک نسبت به سایر بلوک‌ها قیمت بالاتری دارد، اما استفاده از آن در سازه، باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. این بلوک مزایای فراوانی دارد که یکی از این مزایا، کاهش میزان مصالح مصرفی همچون گچ، ملات ماسه سیمان، میلگرد، آهن آلات و بتن است. به این ترتیب اگر چه این بلوک با قیمت بیشتری نسبت به سایر مصالح خریداری می‌شود، اما در نهایت هزینه‌های تمام شده پایین می‌آید.

بسته بندی و فروش

بلوک‌های سیپورکس پس از تولید و برش، در نهایت بر روی پایه‌های چوبی قرار می‌گیرند تا به راحتی بتوان آنها را با سلفون بسته بندی و به بازار عرضه کرد.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا بلوک سیپورکس را مورد بررسی قرار دهیم، در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان شرکت خانه بلوک، با ما تماس بگیرید. شرکت خانه بلوک به عنوان یکی از شرکت‌های معتبر ارائه دهنده انواع بلوک اعم از بلوک سیمانی، بلوک لیکا، بلوک هبلکس، بلوک گازی و… بهترین و با کیفیت ترین این بلوک‌ها را با قیمت‌های بسیار مناسب در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد.

دفتر تهران

۲۸۳ ۲۸۴ – ۰۲۱

دفتر کرج

۵۱۲۵ ۳۴۲۰ – ۰۲۶

مدیر فروش

۰۹۱۲۱۰۲۷۶۶۷

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *