بلوک سبک عایق چیست؟

یکی از مهمترین مسائلی که امروزه مورد توجه قرار دارد، انرژی است. صرفه جویی در مصرف انرژی، دلایل متعددی دارد که از جمله آنها می‌توان به لزوم ذخیره انرژی و همچنین هزینه بالای آن اشاره کرد. با توجه به اینکه صرفه جویی در مصرف انرژی یکی از مهمترین مسائلی است که در زندگی باید مورد توجه قرار داد، در صنعت ساخت و ساز و تولید مصالح ساختمانی نیز این موضوع مد نظر قرار داده می‌شود. بلوک‌‌های عایق از جمله بلوک سبک و از مصالح ساختمانی نوین هستند که به این منظور تولید می‌شوند. خانه بلوک، در این مقاله هر آنچه را که لازم است درباره بلوک‌های سبک عایق بدانید در اختیار شما قرار می‌دهد.

قیمت بلوک سبک

بلوک سبک عایق چیست؟

همانطور که می‌دانید یکی از مهمترین مصالح ساختمان سازی، بلوک است. بلوک‌ها انواع مختلفی دارند. مواد اولیه مورد استفاده در بلوک و همچنین روند تولید آن، موجب ایجاد خاصیت عایق بودن در آن می‌شوند. باید بدانید که برای دستیابی به این خاصیت و و ویژگی، تولید این بلوک باید منطبق بر استانداردهای ملی باشد. بلوک عایق همانگونه که از نامش پیداست در ساختمان نقش عایق را ایفا می‌کند و نقش بسزایی در حفظ انرژی ساختمان دارد.

بلوک سبک عایق محصولی با پایه سیمانی است که از ترکیب سبکدانه و سیمان تشکیل می‌شود و بافتی متخلخل دارد. این تخلخل به موجب وجود حباب‌های هوا درون این بلوک ایجاد می‌شود. تخلخل موجود در بافت بلوک باعث می‌شود تا بلوک خاصیت عایق بودن پیدا کند.

چرا باید از بلوک سبک عایق استفاده کرد؟

منابع محدود انرژی و سوخت‌های فسیلی و همچنین هزینه‌های بالای انرژی، سازندگان را ملزم به استفاده از عایق در صنعت ساخت و ساز می‌کند. مبحث 19 آیین نامه 2800 ساختمان نیز استانداردهایی در این زمینه دارد. در این مبحث سازندگان موظف به انتخاب مصالحی می‌شوند که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی شود. یکی از مصالحی که مصرف انرژی را به شدت پایین می‌آورد، بلوک سبک عایق است.

بلوک سیمانی عایق

از جمله بهترین بلوک‌های عایق، بلوک سیمانی عایق است. با توجه به مواد تشکیل دهنده، فرآیند تولید و حباب‌های فراوان هوا موجود در فوم، این بلوک‌ها بسیار سبک و عایق صوتی، حرارتی و برودتی می‌باشد. این بلوک کاربرد فراوانی در ساخت دیوارهای جدا کننده ساختمان‌ها از جمله ساختمان‌های مسکونی دارند.

انواع بلوک سبک عایق

منظور از بلوک عایق، بلوک عایق صوتی و بلوک عایق حرارتی و برودتی است.

  • بلوک عایق صوتی

امروزه با توجه به وجود آلودگی صوتی در تمامی شهرها و مناطق مسکونی و تجاری، استفاده از بلوک سبک عایق صوتی در ساختمان‌سازی مانع از ورود صدا به سازه می‌شود. در مراکز مهمی چون بیمارستان‌ها، کتابخانه‌ها، مدارس و ساختمان‌های اداری نیز استفاده از این بلوک ضروری است زیرا جلوگیری از ورود صداهای مزاحم به فضای داخلی این ساختمان‌ها بسیار مهم می‌باشد.

انواع بلوک‌ سبک عایق صوتی (مناسب جهت اجرای الزامات مبحث 18)

  1. بلوک AAC (هبلکس)
  2. بلوک CLC
  3. بلوک سیپورکس
  4. بلوک NAAC
  5. بلوک پرلکس

شدت صوت استاندارد

هنگام استفاده از بلوک سبک عایق صوتی باید به شدت صوت استاندارد برای مکان‌های مختلف توجه داشته باشیم. استانداردهای شدت صوت به صورت زیر است.

  1. اتاق خواب: کمتر از 30 دسی بل
  2. واحد مسکونی در محیطی آرام: 30 دسی بل
  3. واحد اداری در محیطی آرام: 40 دسی بل
  4. واحد اداری در محیطی شلوغ: 60 دسی بل
  5. واحد تجاری در محیطی شلوغ: 90 دسیی بل
  • بلوک عایق حرارتی (مناسب جهت اجرای الزامات مبحث 19)

همانگونه که بالاتر اشاره شد، از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه قرار داد، جلوگیری از هدر رفت انرژی است. بیشترین هدر رفت انرژی از طریق دیوارهای جانبی ساختمان صورت می‌گیرد. پس در هنگام ساخت سازه باید توجه داشته باشیم که استفاده از بلوک سبک عایق تا چه حد می‌توان در این موضوع اثر بخش باشد. ترکیبات بلوک عایق حرارتی با بلوک عایق صوتی یکی است و این بلوک نیز پایه سیمانی دارد. توجه کنید که بلوک عایق حرارتی را از شرکت‌ها و کارخانه‌های معتبر و با استانداردهای بالا تهیه کنید.

ضریب هدایت حرارتی

هنگام خرید بلوک عایق حرارتی، به ضریب هدایت حرارتی آن توجه داشته باشد. این ضریب نشان دهنده میزان انرژی است که در واحد ضخامت و در واحد زمان، در دمایی مشخص از یک جسم انتقال پیدا می‌کند. بدیهی است که هر چه ضریب هدایت حراررت بلوک کمتر باشد، میزان حرارتی که می‌توان بین دو سمت بلوک انتقال یابد، کمتر می‌شود و در نتیجه بلوک عملکرد بهتری به عنوان عایق حرارت خواهد داشت.

مزایای بلوک سبک عایق

بلوک سبک عایق صوتی و حرارتی، علاوه بر جلوگیری از عبور صدا و ورود آلودگی صوتی به داخل ساختمان و همچنین جلوگیری از انتقال حرارت بین فضای درونی و بیرونی ساختمان، مزایای دیگری نیز دارد که از جمله مهمترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. کاهش بار مرده ساختمان به دلیل وزن پایین آن
  2. افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله
  3. پایین بودن میزان ضایعات هنگام برش
  4. مقاومت فشاری بالا
  5. کاهش میزان فولاد مصرفی مورد نیاز برای ساخت
  6. سرعت اجرای بالا
  7. نصب آسان

اجرای بلوک سبک عایق

  • چیدن رج اول

در این مرحله اولین رج بلوک را بر روی زمین قرار می‌دهیم. این کار را هم بدون استفاده از ملات هم با استفاده از ملات می‌توان انجام داد. چیدن رج اول به منظور مشخص سازی فضاهای ایجاد شده صورت می‌گیرد.

  • شمشه گذاری

در این مرحله شمشه‌های عمودی را در محل ابتدایی و انتهایی دیوار جایگذاری می‌کنیم. این کار را به منظور بررسی تراز و شاقول بودن بلوک‌ها و بررسی کیفیت عملیات انجام می‌دهیم. پس از جایگذاری شمشه‌ها، بین دو شمشه ریسمان وصل کرده و منطبق بر آن عملیات دیوارچینی را انجام می‌دهیم.

  • بلوک گذاری

مرحله آخر در اجرای دیوار، چیدن بلوک‌ها است.

بلوک گذاری و اجرای دیوار
اجرای بلوک سبک عایق

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *