مقایسه بلوک سیمانی با هبلکس

بلوک را می‌توان به عنوان یکی از مهمترین مصالح ساخت یک سازه در نظر گرفت. بلوک‌های سیمانی مزایای منحصر به فردی دارند که همین ویژگی‌ها موجب شده است تا توجه کارفرمایان و مهندسین به این نوع بلوک جلب شود. یکی از بلوک‌هایی که در چند دهه اخیر جز کاربردی‌ترین بلوک‌ها قرار گرفته است، بلوک هبلکس است. خانه بلوک به عنوان یکی از تولید کنندگان معتبر انواع بلوک سیمانی سبک و سنگین و تامین کننده بلوک هبلکس در ایران، در این مقاله به مقایسه بلوک سیمانی با بلوک هبلکس می‌پردازد.

خرید بلوک سیمانی

تفاوت بلوک سیمانی با بلوک هبلکس در چیست؟

بلوک انواع مختلفی دارد. بلوک‌های سیمانی سنگین، بلوک‌های سیمانی سبک، بلوک‌های پوکه‌ای، بلوک هبلکس، بلوک سیپورکس، بلوک لیکا و …. از جمله پرکاربردترین بلوک‌ها هستند. هر یک از این بلوک‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد، مزایا ومعایب خود را دارند. شاید بسیاری از این بلوک‌ها در مواد اولیه و یا نحوه ساخت مشابه یکدیگر باشند، اما باید توجه داشت که درمحصول نهایی تولید شده، با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. این تفاوت‌ها سبب شده است تا هر یک از این بلوک‌ها کاربرد متفاوتی داشته باشند. این مسئله برخی مشتریان را دچار چالش‌هایی کرده است. مشریانی که با انواع بلوک و ویژگی‌ها و کاربردهای هر کدام به خوبی آشنایی ندارند، در فرآیند انتخاب و تصمیم گیری دچار مشکل می‌شوند. به این منظور ما در این مقاله به مقایسه بلوک سیمانی و بلوک هبلکس می‌پردازیم. برای اینکه در مورد تفاوت‌های بلوک سیمانی و بلوک هبلکس بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله با ما باشید. به منظور مقایسه درست این دو بلوک، ابتدا باید ببینیم هر کدام به صورت جداگانه چه ویژگی‌ها و مزایا و معایبی دارند.

بلوک سیمانی چیست؟

با توجه به تنوع گسترده بلوک سیمانی، برای مقایسه بهتر این بلوک با بلوک هبلکس، یکی از انواع آن را انتخاب می‌کنیم. برای مثال به بررسی بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای و ذکر تفاوت‌های آن با بلوک هبلکس می‌پردازیم.

بلوک سبک پوکه‌ای متشکل از سبکدانه یا پوکه، سیمان و آب هستند. به منظور تولید بلوک سبک پوکه‌ای، ابتدا دانه‌های پوکه تهیه شده و سپس با نسبت خاصی از سیمان و آب و در برخی موارد ماسه مخلوط شده و به قالب‌های مورد نظر منتقل می‌شوند. پس از خشک شدن مخلوط در قالب‌ها، بلوک لیکا سبک پوکه‌ای شکل می‌گیرد.

بلوک سیمانی پوکه‌ای
بلوک سیمانی پوکه‌ای

مزایای بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای

  1. وزن پایین
  2. مقاومت در برابر آتش سوزی و یخ زدگی
  3. مقاومت حرارتی بالا
  4. عایق بودن در برابر صوت و حرارت
  5. سرعت بالای دیوارچینی با این بلوک و در نتیجه افزایش سرعت اجرای پروژه

بلوک هبلکس چیست؟ (بلوک سیمانی هبلکس)

یکی از بهترین انواع بلوک و مصالح ساختمانی را می‌توان بلوک هبلکس یا بلوک AAC دانست که امروزه برای انواع ساختمان‌های بزرگ و کوچک استفاده می‌شود. بلوک AAC نوعی بلوک پیش ساخته است که مصالح به کار رفته در ساخت این نوع بلوک سیمان، سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم و آب می باشد. لازم به ذکر است که بلوک هبلکس، یکی از انواع بلوک سیمانی است که فرآیند تولید آن با سایر بلوک‌های سیمانی متفاوت است. بلوک هبلکس گونه‌ای نوین از بلوک‌های سیمانی است.

دیوار هبلکس
بلوک هبلکس

مزایای بلوک هبلکس

  1. وزن بسیار پایین
  2. عایق بودن در برابر حرارت و برودت
  3. نصب آسان
  4. کاهش مصرف انرژی
  5. افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله
  6. مقاومت بالا در برابر آتش
  7. صرفه جویی در هزینه‌های ساخت و ساز
  8. کاهش هزینه‌های حمل و نقل
  9. قابلیت شیارپذیری آسان

بلوک سیمانی و بلوک هبلکس چه تفاوت‌هایی دارند؟

در ابتدای موضوع باید اشاره کرد که بلوک هبلکس، یکی از انواع بلوک سیمانی سبک است. بلوک‌هایی که بر پایه سیمان باشند را بلوک سیمانی می‌گویند. بلوک سیمانی انواع مختلفی دارد که این بلوک‌ها با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند. این تفاوت‌ها بر اثر تنوع ترکیب اولیه و تنوع در نحوه تولید بلوک‌ها به وجود می‌آید.

مقایسه بلوک سیمانی با بلوک هبلکس از نظر مواد اولیه

اولین موردی که می‌توان در هر دو بلوک بررسی کرد، مواد اولیه و ترکیب هر کدام از بلوک‌هاست. بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای از ترکیب سیمان، سبکدانه‌ها (پوکه معدنی و یا پوکه صنعتی) و آب تشکیل شده است. در صورتی که بلوک هبلکس از ترکیب سیمان، سیلیس، پودر آلومینیوم، آهک و آب به دست می‌آید.

پوکه صنعتی
پوکه صنعتی

مقایسه بلوک سیمانی با بلوک هبلکس از نظر نحوه تولید

تفاوت بعدی در این دو بلوک، روش تولید آنهاست. بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای به روش معمولی تولید می‌شود. برای تولید این بلوک ابتدا مواد اولیه با یکدیگر ترکیب شده و سپس قالب زنی صورت می‌گیرد. پس از قالب زنی، بلوک‌های آماده شده به مکان دیگری در کارخانه انتقال می‌یابند تا عمل آوری و آماده مصرف شوند.

اما روش تولید بلوک هبلکس بسیار متفاوت است. در تولید بلوک هبلکس، مواد اولیه پس از اندازه گیری اتوماتیک، با یکدیگر ترکیب شده و پس از اختلاط کامل، توسط دستگاه قالب گیری می‌شوند. پس از قالب گیری، قالب‌های بلوک به همراه ملات ریخته شده درون کوره رفته و در آن با پودر آلومینیوم ترکیب شده تا حجیم و متخلخل شود، پس از آن به دستگاهی به نام دستگاه اتوکلاو وارد می‌شوند. بلوک‌ها در این دستگاه هوادهی می‌شوند. این عمل موجب ایجاد حباب‌های ریز هوا درون این بلوک می‌شود و ملات با افزایش حجم و کاهش چگالی فراوانی رو به رو می‌شود. بلوکی که از این دستگاه خارج می‌شود، بافت متخلخل با ویژگی‌های منحصر به فرد دارد.

دستگاه اتوکلاو
دستگاه اتوکلاو

مقایسه بلوک سیمانی با بلوک هبلکس از نظر وزن مخصوص

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که بلوک هبلکس را از سایر بلوک‌های سیمانی متمایز می‌سازد، وزن آن است. بلوک هبلکس وزن مخصوص بین 400 تا 600 کیلوگرم بر متر مکعب دارد.

در حالی که بلوک سبک پوکه‌ای وزن مخصوصی بین 700 تا 1200 کیلوگرم بر متر مکعب دارد. بدیهی است که هر چه وزن بلوک بیشتر باشد، وزن سازه نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه بار مرده ساختمان بیشتر شده و مقاومت آن در برابر فشار و ضربه و زلزله کاهش می‌یابد.

مقایسه بلوک سیمانی با بلوک هبلکس از نظر ابعاد

بلوک هبلکس ابعاد بزرگتری نسبت به سایر بلوک‌های سیمانی از جمله بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای دارد. این بزرگ بودن ابعاد در عین وزن پایین آن، مزایای فراوانی دارد. حمل و نقل آسان و نصب راحت از جمله این مزایا هستند. ابعاد بلوک سبک پوکه‌ای  بلوک هبلکس به صورت زیر است.

ابعاد بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای

بلوک‌های سبک پوکه‌ای در این ابعاد تولید می‌شوند.

7*20*40

10*20*40

15*20*40

15*20*50

ابعاد بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس همانگونه که گفته شد ابعاد بزرگتری نسبت به سایر بلوک‌های سیمانی دارند. ابعاد این بلوک‌ها عبارتند از:

8*25*60

12*25*60

10*25*60

15*25*60

20*25*60‌

جدول تفاوت‌های بلوک سیمانی و بلوک هبلکس

در این جدول، مشخصات فنی بلوک‌های سیمانی سبک پوکه‌ای و بلوک هبلکس با یکدیگر مقایسه شده‌اند.

مشخصات فنی

بلوک هبلکس بلوک سیمانی سبک پوکه‌ای

توضیحات

وزن مخصوص محصول
(کیلوگرم تقسیم بر متر مکعب)

450-550 900-1100

وزن مخصوص محصول نهایی بدون احتساب ملزومات اجرایی.

سرعت اجرا
(مترمربع در روز)

80 60 با احتساب دو نفر استاد کار و یک نفر کارگر.
نوع ملات چسب ملات سنتی ماسه سیمان

عدم نیاز به پوشش گچ و خاک

ندارد دارد

توضیح نسبی است و مطابق با شرایط اجرا مناسب است در صورت اجرا نامناسب این توضیح تغییر پیدا می‌کند.

میزان پرت مصالح در اجرا (درصد)

5 5

عدد ذکر شده به صورت تجربی است.

سهولت اجرای تاسیسات

عالی
به دلیل تو پر بودن و عرض زیاد
متوسط
به دلیل تو خالی بودن

توضیح نسبی است و شرایط اجرا در تعارف ذکر شده تاثیر دارد.

مقاومت در برابر رطوبت

عالی عالی

برای دیوار درای وال در مواجهه با محیط مرطوب حتما باید از پانل‌های ضد رطوبت یا سمنت برد استفاده شود.

مقاومت در برابر آتش (آتش پادی)(ساعت)

4 3

برای دیوار درای وال در مواجهه با حریق حتما باید از پانل‌های ضد حریق یا سمنت برد استفاده شود.

(مطابق با گزارش‌های مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن)

مقاومت حرارتی – ضریب هدایت حرارت موثر
(هرچه عدد مذکور پایین تر باشد نشان دهنده عملکرد بهتر می‌باشد.)

0.18 0.46

مقدار حرارتی که در یک ثانیه از یک متر مربع عنصری همگن به ضخامت یک متـر، در حالـت پایدار، می‌گذرد، در زمانی که اختلاف دمای دو سطح طرفین عنصر برابر یـک درجـه کلـوین اسـت. واحد ضریب هدایت حرارت  W/m.K است.

میزان کاهش صوت (دسیبل) -مرجع پیوست سوم مبحث 18 مقررات ملی ساختمان است.

46

46

اعداد مذکور با لحاظ شرایط اجرایی مشخص شده در مبحث 18 مقررات ملی برای تمامی مصالح ذکر شده است.

ظرفیت تولید و تهیه در ماه (مترمربع دیوار)

200,000

 

30,000

این ظرفیت بر اساس توان تولید تامین کنندگان در هر ماه برآورد شده است.

مقاومت فشاری (کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) حداقل 2.5 حداقل 2.5

شرایط حداقلی استاندارد 2.5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. تمامی محصولات دارای استاندارد ملی هستند.

مقایسه بلوک سیمانی با هبلکس به لحاظ قیمت

جالب است بدانید بلوک هبلکس، علاوه بر مزایای فراوانی که دارد، قیمت پایین تری نیز نسبت به بلوک سبک پوکه‌ای دارد. شرکت خانه بلوک یکی از معتبرترین تولیدکنندگان انواع بلوک در ایران است. شما مشتریان گرامی می‌توانید بلوک‌های مورد نظر خود را با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب، از این شرکت تهیه فرمایید. در این مقاله به مقایسه بلوک سیمانی با هبلکس پرداختیم. امید است که این اطلاعات، شما را در فرآیند تصمیم گیری، انتخاب بلوک مناسب و خرید، یاری کند.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *