بلوک فوم ‌دار

یکی از صنایعی که همواره پیشرفت و تکامل در آن صورت می‌گیرد، صنعت ساختمان سازی است.یکی از اتفاقاتی که گاهی در این صنعت رخ می‌دهد، ظهور مصالح جدید است. بلوک فوم دار یکی از مصالح جدیدی است که با مزایای منحصر به فردی که دارد در زمان اندک مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است. در این مقاله از خانه بلوک به بررسی این محصول می‌پردازیم.

بلوک فوم ‌دار چیست؟

بلوک فوم دار نوعی بلوک بسیار سبک و متخلخل است که در مرکز آن یک فوم وجود دارد. وجود فوم در مرکز این بلوک موجب می‌شود تا ویژگی‌هایی همچون ضد زلزله بودن و عایق بودن در برابر صوت و حرارت به این بلوک افزوده شود. در این حالت بلوک از انتقال گرما و سرما از داخل ساختمان به خارج آن و بالعکس جلوگیری کرده و در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود. جداره‌های بلوک از ملات پوکه‌ای تشکیل شده است و در میان آن نیز فوم قرار می‌گیرد. پایین بودن وزن فوم موجب می‌شود تا وزن آن به کمتر از 5 کیلوگرم برسد که این ویژگی برای بلوک سیمانی یک ویژگی بینظیر محسوب می‌شود. ساختمان‌هایی که به واسطه بلوک فوم دار ساخته می‌شوند، سبک، عایق در برابر رطوبت، صوت و حرارت هستند و با محیط زیست نیز سازگاری بالایی دارند.

اگر چنانچه قصد خرید بلوک سبک سیمانی را دارید می‌توانید به صفحه قیمت بلوک سیمانی مراجعه نمایید. 

بلوک فوم دار
بلوک فوم دار

آشنایی با ویژگی‌های بلوک فوم دار

می‌توان گفت مهمترین ویژگی این بلوک وزن پایین آن است. این بلوک دارای استاندارد از سازمان استاندارد و نظام مهندسی است. هنگام خرید بلوک فوم دار دقت کنید تا بلوک غیر استاندارد خریداری نکنید، بدین منظور از کارخانه تولید کننده بلوک، گواهینامه‌های مربوطه را مطالبه و مطالعه فرمایید. مهمترین ویژگی‌های این بلوک، وزن پایین، مقاومت بالا و عایق بودن آن است. در این بخش به اختصار به بررسی هر یک از این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

بلوک فوم دار: بلوکی سبک

به کار رفتن فوم در این بلوک موجب شده است تا وزن آن به میزان زیادی کاهش یابد. به صورت کلی وزنی حدود 5 کیلوگرم دارد.

مقاومت فشاری بالای بلوک 

بلوک فوم دار به دلیل استفاده از فوم پلی استایرن، مقاومت فشاری بالایی دارد. از این بلوک برای ساخت دیوارهای غیر باربر استفاده می‌شود زیرا این بلوک دارای استانداردهای لازم برای این کار است.

 عایق‌بندی حرارتی و صوتی برتر بلوک

بلوک فوم دار از سبکدانه‌های معدنی به وجود آمده است در نتیجه عایق مناسبی در برابر صوت و حرارت و رطوبت است. استفاده از این بلوک موجب می‌شود تا مانند عایق عمل کرده و در نتیجه انتقال صوت میان دو طرف دیوار ساخته شده صورت نگیرد. همچنین این بلوک در برابر حرارت و رطوبت نیز عایق است. جلوگیری از انتقال حرارت توسط این بلوک موجب می‌شود تا انرژی در محیط ساختمان حفظ شود. به عبارتی دیگر استفاده از بلوک موجب کاهش هدر رفت انرژی و صرفه جویی در مصرف آن می‌شود. این امر هزینه‌ها را نیز به میزان زیادی کاهش می‌دهد. عایق بودن این بلوک در برابر صدا موجب می‌شود تا صداهای ایجاد شده در ساختمان به اتاق‌های مجاور منتقل نشود. این صداها که به آن صداهای هوابرد گفته می‌شود، شامل صدای موسیقی، صدای صحبت کردن افراد و سایر صداهای اجاد شده هستند که در محیط هوا قرار گرفته و به دیگر فضاهای خانه منتقل می‌شوند. بلوک فوم دار عایق مناسبی در برابر صداهای هوابرد است.

کاربردهای بلوک فوم‌ دار در ساختمان‌های مدرن و پایدار

  • کاربرد اصلی این بلوک در ساخت دیوارهای غیر باربر است.
  • در دیوارهای پیرامونی جداکننده از بلوک استفاده می‌شود.
  • این بلوک در ساختمان‌هایی که در مناطق مرطوب ساخته می‌شوند به عنوان عایق مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • به علت مقاومت فشاری بالا استفاده از این بلوک در مناطق زلزله خیر رایج است.
  • بلوک فوم دار در اماکنی که آلودگی صوتی در آنجا زیاد است یا اتاق‌هایی که نیاز به عایق صوتی دارند، بکار برده می‌شود.
بلوک فوم دار
بلوک فوم دار

مزایای استفاده از بلوک فوم‌ دار در ساخت ‌و ساز

استفاده از بلوک فوم دار مزایای فراوانی دارد که از جمله آنها به موارد زیر اشاره می‌کنیم.

  1. سرعت اجرای دیوار با استفاده از این بلوک بالاست.
  2. در صورت استفاده از بلوک فوم دار بار مرده ساختمان کاهش می‌یابد.
  3. این بلوک را می‌توان با استفاده از سنگ فرز برش داد
  4. با استفاده از این بلوک نیاز به استفاده از ملات کاهش می‌یابد.
  5. مصرف انرژی پایین می‌آید.
  6. با استفاده از این بلوک می‌توان لایه گچ و خاک را حذف کرد.

نحوه تولید بلوک فوم ‌دار و تأثیر آن بر کاهش وزن ساختمان

بلوک فوم دار بلوکی سبک است که وزن پایین آن موجب کاهش وزن ساختمان و در نتیجه کاهش بار مرده سازه می‌شود. برای تولید این بلوک باید ابتدا مواد اولیه ساخت بلوک که شامل ماسه، آب، سبکدانه معدنی یا صنعتی (پومیس)، فوم پلی استایرن و آب می‌شود را با یکدیگر ترکیب کرد. پس از آن ترکیب قالب گیری شده و خشک می‌شود. آخرین مرحله قراردادن فوم در میان بلوک است. البته برای تولید برخی از انواع بلوک باید ابتدا فوم را درون قالب قرار داد و سپس ترکیب را در کنار فوم ریخت، تا بلوک آماده مصرف شود. وجود هوا در ساختار این بلوک موجب می‌شود تا وزن آن پایین آمده و دیگر مزایا نیز به آن اختصاص یابد. ابعاد بلوک فوم دار تاثیر مستقیم بر وزن آن می‌گذارد اما به صورت کلی وزن هر یک از این بلوک‌ها حدود 5 کیلوگرم است.

کاهش هزینه‌های انرژی با استفاده از بلوک‌های فوم‌دار

همانطور که گفته شد بلوک فوم دار بلوکی است که خاصیت عایق حرارتی و صوتی دارد. عملکرد مناسب این بلوک به عنوان عایق حرارتی موجب می‌شود تا ذخیره انرژی در فضای داخلی ساختمان صورت گیرد و گرما یا سرما درون ساختمان حفظ شود. این امر موجب کاهش هدر رفت انرژی و در نتیجه صرفه جویی در مصرف آن می‌شود. به این ترتیب با کاهش مصرف انرژی هزینه‌های آن نیز کاهش می‌یابد.

بلوک فوم دار
بلوک فوم دار

نصب و اجرای بلوک فوم‌دار: نکات فنی و تخصصی

برای نصب و اجرای بلوک فوم دار، پیش از هر کاری نیاز به آماده سازی ملات مناسب داریم. ملاتی که برای چسباندن بلوک‌های فوم دار به یکدیگر استفاده می‌شود همان ملات ماسه و سیمان است که برای اتصال مصالح سنتی مانند آجر نیز به کار می‌رود. حدود 30 درصد از ترکیب این بلوک را سیمان تشکیل می‌دهد و به همین دلیل توصیه می‌شود تا در ترکیب ملات از نسبت 1 به 5 یا 1 به 6 سیمان به ماسه استفاده شود. تا چسبندگی میان بلوک و ملات به خوبی صورت گیرد. پیشنهاد می‌شود برای نصب و اجرای بلوک از ملات نیمه آماده مخصوص این بلوک استفاده شود. این ملات در کیسه‌های 25 کیلوگرمی موجود است که برای هر کیسه حدود 6 الی 8 لیتر آب نیاز است. بلوک‌های فوم دار را مانند هر بلوک دیگری رج به رج چیده و روی آن ملات کار می‌کنیم.

بلوک فوم دار
بلوک فوم دار

بلوک فوم‌ دار و تأثیر آن در افزایش مقاومت ساختمان

بلوک فوم دار بلوکی استاندارد با مقاومت فشاری بالا است که توان تحمل میزان زیادی از بارهای وارده به ساختمان را دارد. استفاده از بلوک در ساخت دیوارهای غیر باربر ساختمان موجب می‌شود تا مقاومت ساختمان با افزایش بسیاری روبرو شود. دیوارهای ساخته شده به وسیله بلوک فوم دار توان تحمل فشار ناشی از زلزله، باد، وزن نما و سنگ کاری، فشار وارد شده بر اثر ضربات عمود بر صفحه دیوار ناشی از بسته شدن در و پنجره‌ها و … را دارند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *