ساخت خانه با بلوک سیمانی

یکی از پر کاربردترین و پر‌مصرف ترین مصالح در ساخت و ساز، بلوک سیمانی است. این بلوک انواع مختلفی دارد و استفاده از آن با مزایای فراوانی همراه است. ساخت خانه با بلوک سیمانی یکی از روش‌های محبوب و پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است که به دلیل مزایای فراوانی که دارد، توجه بسیاری از مهندسان و سازندگان را به خود جلب کرده است. بلوک های سیمانی به عنوان یکی از مصالح ساختمانی بادوام، مقاوم و اقتصادی، در بسیاری از پروژه‌های ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بلوک‌ها علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان ساخت، به دلیل ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی، استحکام بالا در برابر زلزله و عوامل جوی و مقاومت در برابر حریق، یک گزینه ایده آل برای ساخت خانه‌های مسکونی، تجاری و صنعتی محسوب می‌شوند. استفاده از بلوک‌های سیمانی در ساخت خانه نه تنها باعث افزایش کیفیت و دوام بنا می‌شود، بلکه با توجه به سهولت در نصب و سرعت بالای اجرا، روند ساخت و ساز را به طور چشمگیری تسریع می کند. در این مقاله از خانه بلوک به بررسی بلوک سیمانی و انواع و مزایای آن می‌پردازیم.

خرید بلوک سیمانی

انواع بلوک‌های سیمانی و کاربرد آن‌ها در ساختمان

بلوک سیمانی به قطعات بتنی که پایه اصلی ساخت آنها سیمان است گفته می‌شود. این بلوک در انواع مختلفی تولید می‌شود. در این قسمت به بررسی انواع بلوک سیمانی و کاربرد آنها در ساختمان سازی می‌پردازیم.

بلو‌ک سیمانی سنگین

بلوک سیمانی سنگین از ترکیب سیمان، شن و ماسه تولید می‌شود. این بلوک بسته به نیاز مهندسین و سازندگان، در ابعاد و اندازه‌های مختلف ساخته می‌شوند. بلوک سیمانی سنگین کاربردهای مختلفی در ساختمان سازی دارد اما در سال‌های اخیر بیشترین کاربرد این بلوک در ساخت دیوارهای خارجی ساختمان و ساخت طبقات منفی بوده است.

بلوک سیمانی تو پر
بلوک سیمانی تو پر

بلو‌ک سیمانی سبک

می‌توان گفت بلوک سیمانی سبک پرمصرف ترین بلوک‌های سیمانی است. این بلوک خود در دو نوع بلوک سبک پوکه معدنی و بلوک سبک پوکه صنعتی تولید می‌شود. بلوک سیمانی پوکه معدنی که از گدازه‌های آتشفشانی ساخته می‌شود نسبت به بلوک لیکا یا همان پوکه صنعتی سبک تر بوده و عملکرد بهتری به عنوان عایق صوت و حرارت دارد. همچنین صرفه اقتصادی بلوک سبک پوکه معدنی نسبت به بلوک سبک پوکه صنعتی بیشتر است. بلوک سیمانی سبک در ابعاد و جداره‌های متنوع تولید می‌شود و کاربرد عمده آن در ساخت دیوارهای داخلی و دیوارهای پیرامونی است. از دیگر ویژگی‌های این بلوک می‌توان به مقاومت آن در برابر آتش به میزان 3 ساعت اشاره کرد. سرعت اجرای دیوار با بلوک سیمانی سبک بالا بوده و میزان ضایعات آن نزدیک به صفر است.

بلوک سیمانی پوکه‌ای
بلوک سیمانی پوکه‌ای

بلو‌ک پلی استایرن (بلوک فوم دار)

بلوک پلی استایرن یا بلوک فوم دار یکی دیگر از انواع بلوک سیمانی است که در وسط آن فوم کار شده است. این بلوک قیمت بالایی داشته و به همین دلیل استفاده از آن معمولا در دیوارهایی که باید کاملا اکوستیک باشند استفاده می‌شود.

بلوک پلی استایرن
بلوک پلی استایرن

بلو‌ک سیمانی سقفی

یکی از پرکاربردترین بلوک‌های سیمانی که امروزه با نام تیرچه بلوک نیز شناخته می‌شود، بلوک سیمانی سقفی است. این بلوک همانطور که از نامش پیداست برای سقف چینی به کار می‌رود و یکی از بهترین مکمل‌ها برای یونولیت سقفی است. بلوک سیمانی سقفی مزایایی نیز دارد که از جمله آنها می‌توان به ابعاد یکسان این بلوک، قیمت مناسب و مقاومت بالا در برابر آتش اشاره کرد

بلو‌ک سیمانی لیکا

بلوک سیمانی لیکا که همان بلوک سبک پوکه صنعتی است یکی از پرکاربردترین بلوک‌های سیمانی به شمار می‌آید. این بلوک وزن پایینی دارد و به همین دلیل یکی از مناسب ترین انواع بلوک برای دیوارچینی است. تولید بلوک سیمانی لیکا در دمای 1200 درجه سانتیگراد صورت می‌گیرد. مقاومت فشاری این بلوک بالا بوده و در برابر حرارت و صوت عایق است.

بلوک لیکا
بلوک سیمانی لیکا

بلو‌ک گچی

بلوک گچی را می‌توان سنتی ترین بلوکی که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد برشمرد. در صورتی که متراژ کار شما بالا نیست استفاده از بلوک گچی برای تیغه چینی داخلی مناسب است. بلوک‌های گچی در رنگ‌های مختلف و به صورت فاق و زبانه دار تولید می‌شود.

بلو‌ک هبلکس

بلوک هبلکس مدرن ترین بلوک ساختمانی است که از ترکیب سیمان، سیلیس، پودر آلومینیوم و آهک و به وسیله دستگاه اتوکلاو تولید می‌شود. بلوک هبلکس یکی از پر مصرف ترین بلوک‌های ساختمانی است که مزایای فراوانی دارد. مزایای این بلوک استفاده فراوان از آن را توجیه می‌کند. بلوک هبلکس در طول 60 سانتیمتر و ارتفاع 25 سانتیمتر تولید می‌شود و عرض آن بین 8 تا 20 سانتیمتر متغیر است. مقاومت فشاری این بلوک مناسب است و حدود 4 ساعت آتش پادی دارد. یعنی تا 4 ساعت در برابر آتش مقاومت از خود نشان داده و نمی‌سوزد.

بلوک هبلکس
بلوک هبلکس

مراحل ساخت خانه با بلوک سیمانی

ساخت خانه با بلوک سیمانی بسیار آسان بوده و همانند دیوارچینی با دیگر بلوک‌ها است. برای ساخت دیوار با بلوک سیمانی ابتدا باید رج اول را به صورت تراز و بر روی یک لایه ملات که از قبل بر روی سطح زمین ریخته شده است اجرا کنیم. پس از آن بر روی بلوک‌ها را با یک لایه ملات می‌پوشانیم رج بعدی بلوک‌ها را بر روی آن میچینیم. باید دقت کنیم که لبه بلوک‌ها در هر رج، در وسط بلوک رج پایینی قرار بگیرد. به همین صورت دیوارچینی را تا بالا ادامه می‌دهیم. باید دقت کنیم در صورتی که از میلگرد بستر استفاده می‌کنیم، آن را هر یک رج در میان اجرا کنیم.

بلوک گذاری و اجرای دیوار
بلوک گذاری و اجرای دیوار

مزایای استفاده از بلوک سیمانی در ساخت خانه

  1. برای تمامی شرایط آب و هوایی به خصوص آب و هوای مطوب مناسب است.
  2. این بلوک کپک نمی‌زند و به همین دلیل در بلندمدت خطر کمتری برای سازه ایجاد می‌کند.
  3. موریانه یا دیگر شرایط موذی به آن آسیبی وارد نمی‌کنند.
  4. در برابر بادهای شدید و موسمی دوام دارد.
  5. در برابر آتش سوزی از خود مقاومت بسیار بالایی نشان می‌دهد.
  6. بلوک سیمانی عایق حجرارت مناسبی است و در نتیجه ذخیره انرژی کرده و تا 20 درصد هزینه‌های سرمایشی و گرمایشی را کاهش می‌دهد.
  7. این بلوک عایق صدا بوده و تا 75 درصد صدا و آلودگی صوتی را جذب می‌کند.
  8. استفاده از بلوک سیمانی صرفه اقتصادی دارد.
  9. استفاده از بلوک‌های سیمانی سبک موجب سبک سازی سازه می‌شود و در نتیجه بار مرده ساختمان را کاهش می‌دهد.

مقایسه بلوک سیمانی با سایر مصالح ساختمانی

در این بخش به مقایسه بلوک سیمانی با سایر مصالح من جمله آجر می‌پردازیم. به صورت کلی تفاوت‌های بلوک سیمانی و آجر را می‌توان به شرح زیر دانست.

  • مقاومت فشاری بلوک سیمانی بیشتر از آجر است.
  • مقاومت بلوک سیمانی در برابر رطوبت بیشتر از آجر است. این بلوک را می‌توان تقریبا ضد آب دانست.
  • عمر و دوام بلوک سیمانی تقریبا ده برابر کمتر از آجر است. بلوک سیمانی حدود 100 سال و آجر حدود 1000 سال دوام دارد.
  • بلوک‌های سیمانی سازگار با محیط زیست هستند در صورتی که آجر این ویژگی را ندارد.
مقایسه بلوک سیمانی با آجر
مقایسه بلوک سیمانی با آجر

هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی

برای برآورد هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی باید عوامل موثر بر آن را در نظر بگیریم. به صورت کلی با استفاده از بلوک سیمانی برای ساخت یک پروژه، در هزینه‌ها صرفه جویی شده و در عین حال بهره وری بالا می‌رود. یکی از عواملی که بر هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی موثر است، تکنیک‌های اجرایی و نکات کلیدی در استفاده از بلوک سیمانی است. برای اجرای بلوک سیمانی از تیم متخصص بهره می‌گیریم و این موضوع بر هزینه تمام شده اجرای آن موثر است. استفاده از بلوک سیمانی به دلیل سهولت در اجرا موجب کاهش زمان ساخت و ساز می‌شود و در نتیجه هزینه‌ها نیز کاهش می‌یابند.

نتیجه گیری

ساخت خانه با بلوک سیمانی به عنوان یک روش مدرن و کارآمد در صنعت ساختمان سازی، مزایای متعددی از جمله استحکام بالا، سرعت اجرا، مقاومت در برابر شرایط محیطی و عایق بندی مناسب را به همراه دارد. این نوع ساخت و ساز نه تنها باعث افزایش دوام و طول عمر بنا می‌شود، بلکه به کاهش هزینه‌های ساخت و بهینه سازی مصرف انرژی نیز کمک می‌کند. به همین دلیل، بلوک‌های سیمانی به عنوان یک انتخاب هوشمندانه و اقتصادی برای ساخت انواع ساختمان‌ها، از پروژه‌های مسکونی گرفته تا صنعتی، مورد توجه قرار گرفته‌اند.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *