تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا

خانه بلوک در این مقاله به بررسی تفاوت‌ بلوک پرلیتی و لیکا می‌پردازد. بلوک پرلیتی و بلوک لیکا را می‌توان از پر طرفدارترین بلوک‌های ساختمانی دانست. در راستای بیان تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا، لازم است در ابتدا راجع به هر یک از این بلوک‌ها جداگانه مطالبی را ارائه نماییم.

بلوک پرلیتی چیست؟

بلوک پرلیت که جز بلوک‌های پوکه‌ای معدنی محسوب می‌شود به عنوان یکی از بهترین جایگزین‌های بلوک سیمانی یا سفالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل استفاده بلوک پرلیتی در پروژه‌های مختلف ساختمانی، وزن پایین آن، سازگاری با محیط زیست و عایق بودن آن در برابر صوت و حرارت است. وزن پایین این بلوک موجب کاهش وزن کلی سازه می‌شود.

ساختمانی که با بلوک پرلیتی ساخته می‌شود، سبک‌تر از سازه ساخته شده با سایر بلوک‌های سنتی است. استفاده از بلوک پرلیتی موجب کاهش زیاد هزینه‌های ساخت می‌شود. این بلوک نسبت به سایر بلوک‌ها مقرون به صرفه تر است. مقاومت بلوک پرلیتی در برابر حرارت و رطوبت بسیار خوب است.

بلوک پرلیت از جمله پرکاربردترین بلوک‌های پوکه‌ای پیش ساخته است که در ساخت آن از پوکه معدنی استفاده شده است و جز بلوک‌های سبک محسوب می‌شود. این بلوک ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که آن را تبدیل به یکی از بهترین گزینه‌ها برای دیوار چینی کرده است. ماده پرلیت مزایای فراوانی دارد که از جمله مهمترین آنها در راستای تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا می‌توان به وزن پایین، عایق بودن در برابر صوت و حرارت، مقاومت در برابر آتش و یخ زدگی و همچنین قابلیت بازیافت آن اشاره کرد. مزایای فراوان این ماده موجب شده است تا از آن در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی، خودرو سازی و گاها در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

بلوک پرلیت
بلوک پرلیت

بلوک لیکا چیست؟

بلوک لیکا در زیر مجموعه بلوک سیمانی قرار می‌گیرد، در واقع بلوک لیکا نوعی بلوک سیمانی سبک است. نام دیگر این بلوک، بلوک پوکه صنعتی است. بلوک لیکا از ترکیب سیمان، سبکدانه رس یا همان پوکه صنعتی (لیکا) و آب به دست می‌آید. بلوک لیکا تخلخل بالایی دارد. این بلوک علی رغم وزن پایینی که دارد، از مقاومت فشاری بالایی برخوردار است.

دانه‌های لیکا به دلیل فرآیند تولید منحصر به فردشان بسیار سبک تر از دانه‌های پوکه معدنی هستند. در راستای تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا، می‌توان بیان نمود که بلوک لیکا علاوه بر وزن سبک، آستانه تحمل و مقاومت فشاری مناسبی نیز داشته باشد. از آنجایی که این بلوک دارای مزایای مناسب و قابل توجهی است، کاربردهای زیادی پیدا کرده است. از بلوک لیکا برای ساخت انواع دیوار و سقف (به عنوان یک نوع کفپوش) استفاده می‌شود.

بلوک لیکا
بلوک لیکا

مزایای بلوک لیکا چیست؟

  • وزن بسیار پایین
  • مقاومت حرارتی بالا
  • مقاومت در برابر آتش
  • سرعت بالا در دیوارچینی و اجرا
  • سازگاری با محیط زیست
  • عایق صوتی
  • جذب مناسب آب
  • کاهش هزینه‌های پروژه
  • کارپذیری فیزیکی

مزایای بلوک پرلیتی کدامند؟

  • وزن پایین
  • ویژگی عایق صوتی و حرارتی
  • مقاوم در برابر آفات مختلف گیاهی یا حیوانی
  • مقاوم در برابر آتش سوزی
  • رنگ پذیری
  • برش پذیری آسان
  • میخ پذیری آسان
  • شیارکنی آسان بر روی آن
  • مقاومت در برابر رطوبت

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در چیست؟

بلوک لیکا و بلوک پرلیتی، دو نوع از بهترین بلوک‌های ساختمانی هستند. هر یک از این بلوک‌ها ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فردی دارند که با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها باید به انتخاب میان آن دو پرداخت. برای تصمیم گیری راحت تر، به بررسی انواع تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا می‌پردازیم.

مقاومت بلوک پرلیتی و لیکا در برابر آتش سوزی

بلوک لیکا در دمای 1200 درجه 120 دقیقه مقاومت دارد و بلوک پرلیتی در این شرایط 180 دقیقه مقاومت دارد. این بدان معنا است که بلوک پرلیتی مقاومت بهتری از خود در برابر آتش سوزی نشان می‌دهد.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در وزن

بلوک‌های لیکا و پرلیتی، بلوک‌هایی با وزن پایین هستند.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در نحوه تولید

برای تولید بلوک پرلیت، مواد اولیه شامل سیمان، پوکه معدنی، ماسه و آب با دقت اندازه گیری شده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند. پس از آن توسط سیستم‌های بلوک زنی قالب‌گیری می‌شود. بعد از مرحله قالب‌گیری، مواد داخل قالب پرس شده و بلوک‌ها از طریق بخار دهی، عمل آوری می‌شوند. رطوبت موجب افزایش استقامت بلوک در هنگام خشک شدن می‌شود. این امر حدود 10 ساعت زمان می‌برد و پس از آن بلوک آماده فروش است.

برای تولید بلوک لیکا، ابتدا سیمان، دانه‌های لیکا و آب را با هم ترکیب کرده و پس از آن در قالب‌های مخصوص می‌ریزند. مرحله بعدی خشک کردن بلوک‌ها است. بعد از آن بلوک آماده فروش است.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در مقاومت فشاری

مقاومت فشاری بلوک لیکا حدود 45 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. مقاومت فشاری بلوک پرلیتی حدود 29-23 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. مقاومت فشاری بلوک لیکا بیشتر از بلوک پرلیتی است.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در خاصیت عایق صوتی

بلوک پرلیتی عایق بسیار مناسبی در برابر صوت است. این بلوک به مقدار خیلی زیادی از انتقال صوت جلوگیری می‌کند.  بلوک پرلیت، حدود 50 تا 56 دسی بل صوت را کاهش داده و از خود عبور می‌دهد. بلوک لیکا نیز خاصیت عایق صوتی دارد اما کمتر از بلوک پرلیتی. بلوک لیکا صوت را به میزان 46 دسی بل کاهش داده و از خود عبور می‌دهد. می‌توان به این نتیجه رسید که بلوک پرلیتی عملکرد بهتری از بلوک لیکا به عنوان عایق صوتی دارد.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در خاصیت عایق حرارتی

هر چه ضریب انتقال حرارت یک جسم کمتر باشد، انتقال حرارت از آن جسم نیز کمتر صورت می‌گیرد. یعنی آن جسم به عنوان عایق حرارتی عملکرد بهتری دارد. بلوک پرلیتی ضریب انتقال حرارتی 0.761 – 1.09 وات بر متر مربع کلوین دارد. بلوک لیکا ضریب انتقال حرارتی 2 وات بر متر مربع کلوین است. به این ترتیب بلوک پرلیتی عایق حرارتی بهتری است. این خاصیت موجب می‌شود تا هنگام آتش سوزی نیز حرارت و آتش را گسترش ندهد.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در خاصیت عایق رطوبتی

بلوک پرلیتی از نظر عایق رطوبتی، عملکرد بهتری از بلوک لیکا دارد. بلوک پرلیتی یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت ساختمان در مناطق مرطوب مانند شمال کشور است.

تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا در سرعت دیوار چینی

این دو بلوک از نظر سرعت دیوار چینی تفاوت چندانی ندارند. سرعت دیوار چینی با هر دو بلوک لیکا و پرلیت بسیار بالا است.

بلوک لیکا بهتر است یا بلوک پرلیتی؟

بلوک لیکا و بلوک پرلیتی، هر دو از بهترین انواع بلوک هستند. از این دو بلوک برای ساخت تیغه، دیوار و سقف استفاده می‌شود. برای انتخاب میان این دو بلوک باید خواسته خود را به خوبی مد نظر قرار دهید. برای مقایسه بهتر، ابتدا باید تفاوت بلوک پرلیتی و لیکا را دانست. نکات مربوطه در این مقاله از خانه بلوک ذکر شد.

پرلیت
پرلیت

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *